Sprengte 80 år gammel vin i lufta

Sprengte 80 år gammel vin i lufta

Det britiske forsvaret tok ingen sjanser da en kasse vin fra mellomkrigstida ble funnet i en Suffolk-hage.

Sammen med vinflaskene lå nemlig tre udetonerte bomber fra andre verdenskrig, skriver decanter.com, som forteller historien om Tom Woodall funn i Saffron Waldon i Suffolk.

Mens han uførte hagearbeid, fant Woodall en nedgravd metallsylinder. Etter å han varslet myndighetene, tok det ikke lang tid før sylinderen var sprengt av Forsvarets bombegruppe. De fikk seg imidlertid en overraskelse da røyken og jordspruten hadde lagt seg. I hagen lå det nemlig en underjordisk bunker, et ganske vanlig fenomen i britiske hager.

Snart kunne opphissede stemmer høres over sambandet, forteller Woodall til decanter.com.
- I bunkeren fant personellet fra Forsvaret et stort antall vinflasker. Det viste seg at de var årganger mellom 1931 og 1937.

Gleden over funnet ble imidlertid kortvarig. Sammen med flaskene fant Forsvaret nemlig også to udetonerte bomber, og dermed var ga valget seg selv: Bombene måtte sprenges, og med dem gikk også bunkeren og vinflaskene i lufta.

- Det var deprimerende å avslutte den mest spennende dagen i livene våre med en kopp te i stedet for noe som hadde vært mye mer interessant, avslutter Woodall lakonisk overfor decanter.com.

Forsiden akkurat nå

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom. Les hele saken

Til toppen