Statholdergaarden priset som beste lærebedrift

Hedret for innsatsen for rekrutteringen til kokkeyrket.

Statholdergaarden fikk prisen som beste lærebedrift på helgens landsmøte i Norges Kokkemesteres Landsforening.

Øyvind B. Dalelv og Annemari Erlbeck mottok prisen på vegne av Bent Stiansen. Dalelv er tidligere lærling på Statholdergaarden og skal tilbake dit som kokk i april, mens Erlbeck allerede er ansatt som konditorsjef ved restauranten, melder kokkemesterne på sine nettsider.

I juryens begrunnelse heter det at Bent Stiansen, som er en av Norges og verdens fremste kokker, har skapt en respektert restaurant som også tar det spesielle ansvaret for å lære opp og kvalifisere nye talenter til næringen. Deres innsats som lærebedrift kan leses ut av kandidater i konkurranser og fra cv-en til atskillige, dyktige kokker. Lag fra restauranten har tatt for seg i lærlingkonkurranser, som Norgescupen for lærlinger og Nordisk Mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.

Over 10 lærlinger er til en hver tid i tjeneste på restaurant Statholdergaarden. Rundt 170 har fått fagbrev etter endt læretid i bedriften.

Juryen framhever også at Staholdergaarden ikke utnytter lærlingene som rimelig arbeidskraft, at Stiansen og restaurantlaget hans villig deler sin kunnskap om faget og tilbyr gunstige arbeidsforhold og sunn økonomi.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen