Statholdergaarden tok alt i Norgescup

Det ble storeslem i så vel kokk som servitør til Statholdergaarden under Norgescup i Stavanger siste helg.
Redaksjonen
17 Februar 2010 - 14:57

Oslo-restauranten som har lang tradisjon med å "rule" i norgestoppen for lærlinger, tok nok en gang både gull og sølv i kokkeklassen. På topp finner vi Marius Tellefsen og Alexandra Stølsnes med lagleder Thorbjørn Forster, og hakk i hel, Marta Leivdal Kjølleberg og Gjertrud Årvik ledet av Harald Hamre. På tredje kom Paa Bordet fra Hedmark og Oppland med Stian Gregersen og Eivind Granbu samt Tore Stalsberg.

På servitørsiden ble det også Oslo-dominans, med Statholdergaardens Alette Katharina Stabæk og Ann Helen Honningsvåg, ledet av Daniel Ness, på topp.

Nummer to ble Lærlingekompaniet med Heidi Cecilie Bugten fra Thon Hotel Opera og Natalie Mæhlum Jensen fra Losby Gods ledet av Anette Snekvik. Og på tredje havnet Lærlingekompaniets andrelag, med Thomas Andre Pedersen fra Baltazar og Siri Andersen Eide fra Brasserie Blanche, loset gjennom konkurransen av Magdalena Rosenblad.

Slik foregår Norgescup for lærlinger:

Kokk:
Semifinaleoppgaven vil ta utgangspunkt i pensum for lærlingene.

Lagene skal i semifinalen tilberede og anrette en tre retters meny til 4 personer i løpet av 3 -tre - timer. Rettene skal anrettes på tallerken.

De seks beste semifinalister går videre til finalen på lørdagen.

Finaleoppgaven er å tilberede, anrette og i samarbeid med servitørlaget, servere en tre retters meny for 12 personer, hvorav 4 kuverter skal til dommere, 1 til utstilling, 2 kuverter til dommerkurs og 5 kuverter skal til gjester. Hovedretten til gjestene serveres på fat.

Servitør:
Oppgavene omfatter - lagene bedømmes for:
• Teorispørsmål
• Duking & dekking
• Servering - Arbeidsteknikk
• Rydding
• Kommunikasjon
• Barista
• Valg av drikke
• Dekantering
• Bar
• BlomsterSablé
• Russisk servering
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her