Statskog med flaskevann

Statskog har bestemt seg for å lage flaskevann.
Redaksjonen
20 November 2007 - 18:00

Statskog er deleier i selskapet Polaris Kildevann AS. Dette selskapet har siden 2001 produsert vann på 19-litersdunker til kontorer, hoteller og andre  bedrifter. Drikkevannskilden ligger i Rognan i Nordland.
 
Langt nord
- Nå utvider vi sortimentet til flaskevannsproduksjon. Vi blir eneste flaskevannsprodusent med vann fra en kilde som ligger nord for polarsirkelen, sier seniorkonsulent Odd Vestgård i Statskog. Han er også styreleder i Polaris.
 
Doblet
Forbruket av vann på flaske er sterkt økende i Norge. I fjor drakk vi 130 millioner liter, ifølge Bryggeri- og Drikkevareforeningen. Det er nesten dobbelt så mye som for ti år siden.
 
Vestgård legger ikke skjul på at denne trenden er en viktig årsak til at de nå også satser på drikkeflasker.
 
Trendy
- Velstandsøkningen gjør at nordmenn drikker vann fra flaske selv om vi har bra vann i springen. Det er trendy å ha en flaske vann i hånden. Det er heller ingen hemmelighet at fortjenestemarginene er større for halvlitersflasker enn dunker på 19-liter, sier han.
 
Det nye flaskevannet får flere navn når det kommer på markedet om en stund. Ava blir navnet på den kommersielle varianten, som kommer i handelen på nyåret.
Aktiv grunneier
Det er flere grunner til at Statskog nå gir seg i kast med ny aktivitet.
 
- Der Statskog er stor grunneier, skal Statskog også være med på å legge til rette for lokale næringer for eksempel gjennom direkte engasjement som dette, sier Vestgård.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her