Statskog med flaskevann

Statskog har bestemt seg for å lage flaskevann.
Redaksjonen
20 November 2007 - 17:00

Statskog er deleier i selskapet Polaris Kildevann AS. Dette selskapet har siden 2001 produsert vann på 19-litersdunker til kontorer, hoteller og andre  bedrifter. Drikkevannskilden ligger i Rognan i Nordland.
 
Langt nord
- Nå utvider vi sortimentet til flaskevannsproduksjon. Vi blir eneste flaskevannsprodusent med vann fra en kilde som ligger nord for polarsirkelen, sier seniorkonsulent Odd Vestgård i Statskog. Han er også styreleder i Polaris.
 
Doblet
Forbruket av vann på flaske er sterkt økende i Norge. I fjor drakk vi 130 millioner liter, ifølge Bryggeri- og Drikkevareforeningen. Det er nesten dobbelt så mye som for ti år siden.
 
Vestgård legger ikke skjul på at denne trenden er en viktig årsak til at de nå også satser på drikkeflasker.
 
Trendy
- Velstandsøkningen gjør at nordmenn drikker vann fra flaske selv om vi har bra vann i springen. Det er trendy å ha en flaske vann i hånden. Det er heller ingen hemmelighet at fortjenestemarginene er større for halvlitersflasker enn dunker på 19-liter, sier han.
 
Det nye flaskevannet får flere navn når det kommer på markedet om en stund. Ava blir navnet på den kommersielle varianten, som kommer i handelen på nyåret.
Aktiv grunneier
Det er flere grunner til at Statskog nå gir seg i kast med ny aktivitet.
 
- Der Statskog er stor grunneier, skal Statskog også være med på å legge til rette for lokale næringer for eksempel gjennom direkte engasjement som dette, sier Vestgård.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her