Statskog med flaskevann

Statskog har bestemt seg for å lage flaskevann.

Statskog er deleier i selskapet Polaris Kildevann AS. Dette selskapet har siden 2001 produsert vann på 19-litersdunker til kontorer, hoteller og andre  bedrifter. Drikkevannskilden ligger i Rognan i Nordland.
 
Langt nord
- Nå utvider vi sortimentet til flaskevannsproduksjon. Vi blir eneste flaskevannsprodusent med vann fra en kilde som ligger nord for polarsirkelen, sier seniorkonsulent Odd Vestgård i Statskog. Han er også styreleder i Polaris.
 
Doblet
Forbruket av vann på flaske er sterkt økende i Norge. I fjor drakk vi 130 millioner liter, ifølge Bryggeri- og Drikkevareforeningen. Det er nesten dobbelt så mye som for ti år siden.
 
Vestgård legger ikke skjul på at denne trenden er en viktig årsak til at de nå også satser på drikkeflasker.
 
Trendy
- Velstandsøkningen gjør at nordmenn drikker vann fra flaske selv om vi har bra vann i springen. Det er trendy å ha en flaske vann i hånden. Det er heller ingen hemmelighet at fortjenestemarginene er større for halvlitersflasker enn dunker på 19-liter, sier han.
 
Det nye flaskevannet får flere navn når det kommer på markedet om en stund. Ava blir navnet på den kommersielle varianten, som kommer i handelen på nyåret.
Aktiv grunneier
Det er flere grunner til at Statskog nå gir seg i kast med ny aktivitet.
 
- Der Statskog er stor grunneier, skal Statskog også være med på å legge til rette for lokale næringer for eksempel gjennom direkte engasjement som dette, sier Vestgård.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen