Statskog med flaskevann

Statskog har bestemt seg for å lage flaskevann.
Redaksjonen
20 November 2007 - 17:00

Statskog er deleier i selskapet Polaris Kildevann AS. Dette selskapet har siden 2001 produsert vann på 19-litersdunker til kontorer, hoteller og andre  bedrifter. Drikkevannskilden ligger i Rognan i Nordland.
 
Langt nord
- Nå utvider vi sortimentet til flaskevannsproduksjon. Vi blir eneste flaskevannsprodusent med vann fra en kilde som ligger nord for polarsirkelen, sier seniorkonsulent Odd Vestgård i Statskog. Han er også styreleder i Polaris.
 
Doblet
Forbruket av vann på flaske er sterkt økende i Norge. I fjor drakk vi 130 millioner liter, ifølge Bryggeri- og Drikkevareforeningen. Det er nesten dobbelt så mye som for ti år siden.
 
Vestgård legger ikke skjul på at denne trenden er en viktig årsak til at de nå også satser på drikkeflasker.
 
Trendy
- Velstandsøkningen gjør at nordmenn drikker vann fra flaske selv om vi har bra vann i springen. Det er trendy å ha en flaske vann i hånden. Det er heller ingen hemmelighet at fortjenestemarginene er større for halvlitersflasker enn dunker på 19-liter, sier han.
 
Det nye flaskevannet får flere navn når det kommer på markedet om en stund. Ava blir navnet på den kommersielle varianten, som kommer i handelen på nyåret.
Aktiv grunneier
Det er flere grunner til at Statskog nå gir seg i kast med ny aktivitet.
 
- Der Statskog er stor grunneier, skal Statskog også være med på å legge til rette for lokale næringer for eksempel gjennom direkte engasjement som dette, sier Vestgård.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her