Stavanger-mikser vant tur til 15 000

Endelig er Apéritifs drinkmikser-konkurranse avgjort. Sannelig har det tatt lengre tid enn det vi i redaksjonen hadde drømt om, men med så mange kvalitative oppskrifter som både profesjonelle og ikke minst amatørdrinkmiksere hadde rukket å inngi før frist
Redaksjonen
20 November 2000 - 10:54

At vi i Norge i dag har et stort antall habile drinkmiksere, hersker det ingen tvil om. Dette kan vi fastslå dersom vi skal dømme etter responsen på vår store drinkmikser-konkurranse. Riktignok mottok vi noen få tildels useriøse oppskrifter som vi ikke akter å gjengi her, men for det alt overveiende flertall var ingrediensene sinnrikt sammensatt, og viser at barindustrien trygt kan rekruttere nye store ressurser uten større anstrengelser.

Om det var Schweppes Ginger Ale som gjorde konkurransen lett vites ikke, men at det er et takknemmelig produkt kan vi nok trygt fastslå.

At det var en proff som stakk av med 1. premie var ikke uventet, og vi gratulerer Paul M. Lithun fra Hovmesteren Bar på Skagen Brygge Hotell i Stavanger med gavesjekken på 15.000 kroner. Den er vel fortjent. Det var forøvrig ingen lett oppgave for juryen å skille de 3 finalistenes bidrag, og gratulerer derfor også Heidi Gjerdrum fra Kontoret Bar !amp! Spiseri i Trondheim, samt Morten Kristiansen fra Spinnesiden i Moss for sine sterke bidrag i konkurransen.

Spørrekonkurransen resulterte også i et stort antall inngitte svar, men vi må innrømme at vi la inn et par lurespørsmål som nok gjorde frafallet merkbart utover i spørsmålsrekken. Du finner konkurransespørsmålene her, der de riktige svar er uthevet i rødt. Antall prosent riktige svar som kvalifiserte for videre deltakelse i konkurransen finner du også der.

Så over til resultatene:
Ginger Ale mixekonkurranse har med sin jury bestående av representanter fra Ringnes, "Tørst" på Grünerløkka samt andre, kommet tilfølgende konklusjon:

1. plass

Crazy Ginger
2 cl Finlandia
2 cl peachtree
3 cl Roses Limejuice
8 cl Schweppes Ginger Ale

Fyll halve longdrink glasset med is, hell i ingrediensene og rør rundt.
Limeskive som pynt.
 
Paul M. Lithun fra Hovmesteren Bar på Skagen Brygge Hotell i Stavanger.

Juryens bedømmelse:
Crazy Ginger var drinken med den mest balanserte smaken. Syrlig og søt,-akkurat passe - både for menn og kvinner. Lettdrikkelig - man kan drikke mange av dem, og en drikk man rett og slett kan bli hekta på! Blir aldri for mye - heller for få av dem...... En klar vinner!

2. plass

Ginger Spiced
4 cl Captain Morgan spiced
3 dråper Angostura
½ cl. Monin Passionsfrukt
Schweppes Ginger Ale

Fyll halve longdrink glasset med is, hell i ingrediensene og toppes med Schweppes Ginger Ale.

Heidi Gjerdrum fra Kontoret Bar !amp! Spiseri i Trondheim.

3. plass

Ginger Bottoms Up
2 cl Norek Akevitt
2 cl Jägermeister
Schweppes Ginger Ale

Hell akevitten over tre isbiter i et longdrink glass. Fyll opp med Schweppes Ginger Ale.
"Løft" opp Jägermeister i et sugerør, som slippes ned på bunnen av glasset! (Bruk sugerøret som en pipette, der du holder for hullet i enden og fyller
så sugerøret med Jägermeister. Ta sugerøret med Jägermeister og før det ned i bunnen av glasset, der du slipper opp for hullet, slik at Jägermeisteren
legger seg på bunnen av glasset)

Morten Kristiansen fra Spinnesiden i Moss (som helt sikkert driver sin egen private bar......).

I spørsmålskonkurransen vant følgende deltakere hver sine 2 kasser Schweppes Ginger Ale:
-Margit Haatveit
-Glenn Lines
-Ingunn Aursnes
-Morten Andersen-Gott
-Lise Hakvaag
-Victor Casquinha
-Emilie Rye
-Maria Krabbe
-Morten Storevik
-Marianne Moe

Hele 60% av disse deltok også i miksekonkurransen. 2 kasser går også til Anne-Lee Five for å ha utvist ekstra stor interesse omkring oppfølging av konkurransen. Vi gratulerer!

Vil du fortsatt sende inn drinkoppskrifter er det fullt mulig. Nedenfor kan du lese om konkurransen og også finne noen gode drinkoppskrifter.

Slik så det hele ut før svarfristen utløp

Ringnes, som i disse dager lanserer Schweppes Ginger Ale, arrangerer i samarbeid med Apéritif stor drinkmiksekonkurranse med en reisesjekk på hele 15 000 kroner som premie. Det som opprinnelig var planlagt å være en konkurranse kun for profesjonelle bartendere er nå også åpen for deg som er amatørmikser. Vi i Apéritif, som mottar en mengde drinkoppskrifter hver uke, vet at proffene kan få skikkelig konkurranse. Og er du selv proff, har du alt å vinne på å starte eksperimenteringen allerede nå: Miks din drink der Schweppes Ginger Ale er en av ingrediensene, og en tur til en verdi av hele 15 000 kroner kan altså bli din.

Konkurransen er delt i to; én for deg som mener du behersker drinkmiksens kunst, og én for deg som normalt befinner deg på den andre siden av bardisken. Skulle du, som amatør, anse deg som en habil mikser, er det altså lov å delta i proffklassen. Og husk du kan også delta med alkoholfire drinker.

For å sette deg i den rette stemningen og for å få fart på fantasien serverer vi nedenfor tre spennende oppskrifter. Du kan lese mer om Schweppes Ginger Ale her.

Premier:
Proffklassen: En reise til en verdi av 15.000,-. Reisemål velger du.

Amatørklassen:
Svar på spørsmålene og vær med i trekningen om 10 premier à 2 kasser Ginger Ale. (Eller konkurrer med proffene.)

Konkurransen varer frem t.o.m. 20. september 2000.

 
Slik startet det

Ginger Ale blir det tiende produkt fra Schweppes her i Norge. Schweppes Ginger Ale er i verdensammenheng ikke noe nytt produkt i betydningens rette forstand, da det allerede så tidlig som 1870 ble introdusert samtidig med Schweppes Tonic Water.

Schweppes som varemerke ble opprettet i 1783 av Jacob Schweppe som for øvrig var oppfinneren av prosessen med kullsyretilsetning av mineralvann. Hans første fabrikk åpnet ni år senere i London, der produksjonen av Schweppes Soda Water tok til. I årene som fulgte vant Schweppes høy anerkjennelse i markedet, og allerede etter syv år ble det i Sydney, Australia, åpnet en ny fabrikk, og etter nye syv år én i New York, USA. Stadig nye varianter så dagens lys, men ikke alle produkter ble lansert world wide.

Filosofien er å tilpasse seg hvert enkelt lands etterspørsel og drikkevaner. Derfor vil du i dag finne hele 42 forskjellige Schweppes-produkter i Australia, 21 i USA og nå altså 10 i Norge. Selve varemerket Schweppes ble for deler av verdensmarkedet kjøpt av The Coca-Cola Company i 1999.

Ginger Ale er et produkt som ble produsert første gang i 1850. Hvilket selskap som kom med det første Ginger Ale-produktet er usikkert, men uansett var det i Irland det skjedde.
 
 
PINK PASSION

(2 glass)
Ingredienser:
1 kopp isbiter
1 dl ananasjuice
¾ dl appelsinjuice
1 dl Schweppes Ginger Ale
½ dl sitronjuice
¼ dl grenadine
½ dl bjørnebærjuice
2 ss sukker

Bland alt sammen og ryst i vei.

Send din oppskrift (klikk)

RED ROYALE
2,5 cl rom
2,5 cl sherry
juice fra en ½ lime
Schweppes Ginger Ale

Miks rom, sherry og lime. Helles over is. Fyll opp med Schweppes Ginger Ale.

ICE CAP
2,5 cl Creme de Menthe
2,5 cl Kahlua
2,5 cl Schweppes Ginger Ale
2,5 cl melk

Serveres på is. Hell melken forsiktig over baksiden på en skje.

SCHWEPPERVESCENT PUNCH
(til ca. 50 personer)
2 dl. sukker
10 cl Grand Marnier
10 cl Cognac
10 cl druejuice
1 liter ananas-sorbet
3 flasker Champagne eller musserende
1 sitron i skiver
1 appelsin i skiver
1 liter Schweppes Ginger Ale

Miks alt i en stor bolle (bortsett fra Champagnen og Schweppes Ginger Ale), som helles sakte i til slutt. Ikke rør i blandingen etter at Champagnen og Schweppes Ginger Ale er kommet i.

Da er det bare å klikke seg inn på konkurransesiden for å mikse og svare i vei. Og husk - vi må svaret ditt innen 20. september.

Besøk Schweppes egne sider med flere drinkoppskrifter og partytips.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her