Stenger på femårsdagen

I slutten av måneden er det slutt på driften ved Brygga hotell i Lødingen.
Redaksjonen
07 August 2007 - 17:39

Driverne Monica og Arnfinn Kirkhaug orker rett og slett ikke drive hotellet på vilkårene som eieren Nordlandsbanken tilbyr dem.
 
Hotellet drives på månedskontrakter. Dermed er det vanskelig å få ansatt en kvalifisert kokk når hotellet bare kan garantere at jobben varer i en måned av gangen.
 
Derfor blir det mye arbeid på eierne av driftselskapet Lødingen hotelldrift AS. For mye, rett og slett.
 
Hotellet har eksistert i fem år og er det eneste hotellet i Lødingen. Men 28. august stenger dørene.
 
Kort frist
Lødingen hotelldrift AS har drevet hotellet i tre år. Monica Kirkehaug har jobbet der siden starten for fem år siden.
 
- Driften går greit økonomisk, men nå orker vi ikke mer, sier hun til Harstad Tidende.
 
En periode hadde de kontrakt for 14 dager av gangen. Nå er dette økt til en måned, men det er likevel for kort perspektiv til å få ansatt fagfolk.
 
Det betyr at de to i driftsselskapet blant annet må stå på kjøkkenet selv - i tillegg til alt det andre de gjør.
 
- Vi må ha kokk, og vi har hatt søkere som har trukket seg når de hører om den korte oppsigelsestiden, sier Monica Kirkhaug.
 
Vil kjøpe
Driftsselskapet kunne godt tenke seg å kjøpe Brygga hotell, som holder til i to hus i Lødingens havneområde.
 
Men prisantydningen er på 5 - 6 millioner, noe selskapet mener er for høyt.
 
- Dette var en vanskelig avgjørelse å ta, sier de to i eierselskapet.
 
Eierne hevder at Lødingen hotelldrift AS er et sunt og godt selskap, og vil bestå også etter stengingen.
 
Men fra 28. august har driftsselskapet ingenting å drive.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her