Stephen ble verdens beste barista

Det var, ikke uventet, den irske Stephen Morrissey som ble årets vinner under World Barista Championship sist helg.
23 Juni 2008 - 10:59

Konkurransen, som fant sted under Wonderful Coffee Copenhagen 18. - 22. juni, hadde ikke mindre enn 51 deltakere - alle selvsagt nasjonale mestere i sine egne hjemland.

Uttagningen av de seks finalistene skjedde i de innledende rundene torsdag til lørdag. Deltakerne skulle i løpet av 15 minutter tilberede og servere de fire dommerne følgende kaffedrikker: espresso, cappuccino og signaturdrink.

Vår egen norgesmester, Chris Kolbu, startet allerede første dag - som nummer seks av de 51. Men, til tross for at én av dommerne uttalte at espressoen var den beste han noen gang hadde smakt, holdt det dessverre ikke til finaleheatet. Norge havnet til slutt på en god 9. plass.

Irske Morrissey, med sin svært avslappede holdning, var storfavoritt allerede før finalen. Med stoisk ro, som bare en irsk barmann kan ha, var han i sitt ess i søndagens finale. Eneste tegn til nerver viste seg da han skulle servere signaturdrinken, som bla. besto av et element av gele på teskje. Publikum humret og klappet mens Morrissey skjelvende plasserte geleen i glasset.

Finalistene plasserte seg slik:
• 1. plass: Irland - Stephen Morrissey (738,5 poeng)
• 2. plass: Australia - David Makin (733,0 poeng)
• 3. plass: Nederland - Liesbeth Slejster (694,5 poeng)
• 4. plass: Sverige - Daniel Remheden (693,0 poeng)
• 5. plass: Canada - Michael Yung (702,0 poeng ?)
• 6. plass: Danmark - Stiller Markussen (671,0 poeng)
 
 
Finalistene, fra venstre: Liesbeth Slejster (Nederland), Daniel Remheden (Sverige), Stephen Morrissey (Irland), Stiller Markussen (Danmark), David Makin (Australia), Michael Yung (Canada).

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en ostepai med det lille ekstra
Dagens rett

Lag en ostepai med det lille ekstra

Pai er også sommermat, og en utmerket måte å starte en ny uke på. Siden du kan bruke det du har i kjøleskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her