Sterke tall fra Rica

Rica leverte gode tall for første halvår av 2007. Resultatet før skatt ble et overskudd på 59 millioner kroner.
Redaksjonen
24 August 2007 - 10:00

Dette er langt bedre enn i 2006 da tilsvarende tall var 15 millioner kroner i overskudd. Resultatet er det sterkeste halvårsresultatet i Ricas historie. I følge selskapet reflekterer resultatet veksten bransjen opplever i pris og belegg.
 
Tolv prosent økning
Driftsinntektene økte med 12 prosent, fra 897 millioner kroner i 2006 til 1 006 millioner kroner i 2007. Driftsresultatet ble et overskudd på 60 millioner kroner i 2007 mot et overskudd på 16 millioner i 2006. Inntekt per tilgjengelig rom økte med 12 prosent.
 
Første halvår i år har altså vært svært godt for Rica, som viser en sterk vekst i bunnlinjen. Den positive trenden i pris og belegg fortsatte også gjennom andre kvartal 2007.
 
Nytt i Alta
Neste måned åpner nye Rica Hotel Alta. Hotellet vil etter utvidelsen fremstå som ett av Nord-Norges største hoteller med 241 værelser, konferanserom og kongressal med kapasitet til 750 personer.
 
I Oslo utvides Rica Helsfyr Hotel med 96 rom og ytterligere konferansekapasitet. Fra årsskiftet kan hotellet tilby 210 moderne værelser og 11 konferanserom, inkludert et auditorium med kapasitet til 175 personer. En ytterligere utvidelse med 46 værelser er også prosjektert.
 
Øker i Trondheim
Rica Nidelven Hotel vil i løpet av 2008/2009 gjennomgå en betydelig utvidelse. Antall hotellværelser økes med 130 til totalt 351 værelser, og konferanse-avdelingen utvides med i underkant av 2 000 kvadratmeter. Den største konferansesalen vil ta opp til 650 personer.
 
Styret er tilfreds med inntekts- og resultatutviklingen og forventer et godt hotellmarked også i kommende perioder, skriver selskapet i en pressemelding.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her