Stor fest med Rose's

Bli med og vinn tur til København og kanskje representerer du Norge i den europeiske finalen.
Redaksjonen
07 August 2009 - 12:35

Gjennom seks delfinaler i seks av de største norske byene kåres en regionsvinner i hver by. De seks regionvinnere deltar deretter i den norske finalen i Rose's Cup. Den arrangeres i Oslo 24. september. De tre beste i den norske finalen vinner en tur til den europeiske Rose's Cup-finalen, i København på nyåret.

Fest for barbransjen
Rose's Cup blir en fest for hele barbransjen i respektive byer, sier Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen og fortsetter:

- Det blir en formell konkurranse i en uformell setting. Det er for eksempel fullt mulig for bartendere å melde seg på ved ankomst. Er kreativiteten og dyktigheten til stede, kan du nå virkelig langt! Det å vinne Roses Cup lokalt, gå videre til den norske finalen, for så å få representere Norge i den europeiske finalen er noe som gjør seg godt på en ambisiøs bartenders CV, sier han.

- Roses har en lang og begivenhetsrik historie, som gjør dette merkenavnet helt spesielt, sier Haugberg.

Sikret helsen
- Midt på 1800-tallet lovfestet det britiske parlamentet at alle skip i marinen skulle ha tilgang til limejuice om bord. Det tilførte c-vitaminer, og sikret helsen til mannskapet. Familien Rose drev et skipshandlerfirma, og så umiddelbart et potensial. De immigrerte til limens hjemsted Karibien, og utviklet Roses Lime. I løpet av noen få år ble det lovpålagt at alle britiske sjøfarende skulle få en daglig rasjon Roses Lime.

Roses Cup arrangeres følgende datoer og steder:
o Bar Etoile (Oslo) - Søndag 6/9
o Bakgården (Kristiansand) - Tirsdag 8/9
o Banco Rotto (Bergen) - Søndag 13/9
o Crash (Trondheim) - Mandag 14/9
o Gründer (Tromsø) - Tirsdag 15/9
o Taket Nattklubb (Stavanger) - Søndag 20/9
o Bar Etoile (Norsk Finale) - Søndag 27/9

Kriteriene
Deltakerne i Rose's Cup fyller ved oppmøte ut et skjema med personalia, samt beskrivelse av den longdrink, cocktail eller shot du ønsker å delta med i konkurransen. Beskrivelsen skal inneholde valg av glass, ingredienser og garnityr, mengdebetegnelse samt utførelse.
Under vurderingen vil juryen bedømme resultatet etter følgende kriterier:
o Teknisk utførelse 25 prosent
o Smak 25 prosent
o Lukt 15 prosent
o Utseende 15 prosent
o Helhetsinntrykk 20 prosent

Juryen
Juryen i Rose's Cup består av Steinar Jensen, fra Liquid Engineers, en representant fra utestedet som arrangerer delfinalen, samt en representant fra Rose's Norge.

Påmelding
Deltakerne kan melde seg på direkte ved ankomst, eller på mail til FIXME: Link format not implemented: <link>roses@haugen-gruppen.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her