Stor fest med Rose's

Bli med og vinn tur til København og kanskje representerer du Norge i den europeiske finalen.
Redaksjonen
07 August 2009 - 11:35

Gjennom seks delfinaler i seks av de største norske byene kåres en regionsvinner i hver by. De seks regionvinnere deltar deretter i den norske finalen i Rose's Cup. Den arrangeres i Oslo 24. september. De tre beste i den norske finalen vinner en tur til den europeiske Rose's Cup-finalen, i København på nyåret.

Fest for barbransjen
Rose's Cup blir en fest for hele barbransjen i respektive byer, sier Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen og fortsetter:

- Det blir en formell konkurranse i en uformell setting. Det er for eksempel fullt mulig for bartendere å melde seg på ved ankomst. Er kreativiteten og dyktigheten til stede, kan du nå virkelig langt! Det å vinne Roses Cup lokalt, gå videre til den norske finalen, for så å få representere Norge i den europeiske finalen er noe som gjør seg godt på en ambisiøs bartenders CV, sier han.

- Roses har en lang og begivenhetsrik historie, som gjør dette merkenavnet helt spesielt, sier Haugberg.

Sikret helsen
- Midt på 1800-tallet lovfestet det britiske parlamentet at alle skip i marinen skulle ha tilgang til limejuice om bord. Det tilførte c-vitaminer, og sikret helsen til mannskapet. Familien Rose drev et skipshandlerfirma, og så umiddelbart et potensial. De immigrerte til limens hjemsted Karibien, og utviklet Roses Lime. I løpet av noen få år ble det lovpålagt at alle britiske sjøfarende skulle få en daglig rasjon Roses Lime.

Roses Cup arrangeres følgende datoer og steder:
o Bar Etoile (Oslo) - Søndag 6/9
o Bakgården (Kristiansand) - Tirsdag 8/9
o Banco Rotto (Bergen) - Søndag 13/9
o Crash (Trondheim) - Mandag 14/9
o Gründer (Tromsø) - Tirsdag 15/9
o Taket Nattklubb (Stavanger) - Søndag 20/9
o Bar Etoile (Norsk Finale) - Søndag 27/9

Kriteriene
Deltakerne i Rose's Cup fyller ved oppmøte ut et skjema med personalia, samt beskrivelse av den longdrink, cocktail eller shot du ønsker å delta med i konkurransen. Beskrivelsen skal inneholde valg av glass, ingredienser og garnityr, mengdebetegnelse samt utførelse.
Under vurderingen vil juryen bedømme resultatet etter følgende kriterier:
o Teknisk utførelse 25 prosent
o Smak 25 prosent
o Lukt 15 prosent
o Utseende 15 prosent
o Helhetsinntrykk 20 prosent

Juryen
Juryen i Rose's Cup består av Steinar Jensen, fra Liquid Engineers, en representant fra utestedet som arrangerer delfinalen, samt en representant fra Rose's Norge.

Påmelding
Deltakerne kan melde seg på direkte ved ankomst, eller på mail til FIXME: Link format not implemented: <link>roses@haugen-gruppen.no.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her