Stor fest med Rose's

Bli med og vinn tur til København og kanskje representerer du Norge i den europeiske finalen.
Redaksjonen
07 August 2009 - 11:35

Gjennom seks delfinaler i seks av de største norske byene kåres en regionsvinner i hver by. De seks regionvinnere deltar deretter i den norske finalen i Rose's Cup. Den arrangeres i Oslo 24. september. De tre beste i den norske finalen vinner en tur til den europeiske Rose's Cup-finalen, i København på nyåret.

Fest for barbransjen
Rose's Cup blir en fest for hele barbransjen i respektive byer, sier Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen og fortsetter:

- Det blir en formell konkurranse i en uformell setting. Det er for eksempel fullt mulig for bartendere å melde seg på ved ankomst. Er kreativiteten og dyktigheten til stede, kan du nå virkelig langt! Det å vinne Roses Cup lokalt, gå videre til den norske finalen, for så å få representere Norge i den europeiske finalen er noe som gjør seg godt på en ambisiøs bartenders CV, sier han.

- Roses har en lang og begivenhetsrik historie, som gjør dette merkenavnet helt spesielt, sier Haugberg.

Sikret helsen
- Midt på 1800-tallet lovfestet det britiske parlamentet at alle skip i marinen skulle ha tilgang til limejuice om bord. Det tilførte c-vitaminer, og sikret helsen til mannskapet. Familien Rose drev et skipshandlerfirma, og så umiddelbart et potensial. De immigrerte til limens hjemsted Karibien, og utviklet Roses Lime. I løpet av noen få år ble det lovpålagt at alle britiske sjøfarende skulle få en daglig rasjon Roses Lime.

Roses Cup arrangeres følgende datoer og steder:
o Bar Etoile (Oslo) - Søndag 6/9
o Bakgården (Kristiansand) - Tirsdag 8/9
o Banco Rotto (Bergen) - Søndag 13/9
o Crash (Trondheim) - Mandag 14/9
o Gründer (Tromsø) - Tirsdag 15/9
o Taket Nattklubb (Stavanger) - Søndag 20/9
o Bar Etoile (Norsk Finale) - Søndag 27/9

Kriteriene
Deltakerne i Rose's Cup fyller ved oppmøte ut et skjema med personalia, samt beskrivelse av den longdrink, cocktail eller shot du ønsker å delta med i konkurransen. Beskrivelsen skal inneholde valg av glass, ingredienser og garnityr, mengdebetegnelse samt utførelse.
Under vurderingen vil juryen bedømme resultatet etter følgende kriterier:
o Teknisk utførelse 25 prosent
o Smak 25 prosent
o Lukt 15 prosent
o Utseende 15 prosent
o Helhetsinntrykk 20 prosent

Juryen
Juryen i Rose's Cup består av Steinar Jensen, fra Liquid Engineers, en representant fra utestedet som arrangerer delfinalen, samt en representant fra Rose's Norge.

Påmelding
Deltakerne kan melde seg på direkte ved ankomst, eller på mail til FIXME: Link format not implemented: <link>roses@haugen-gruppen.no.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her