Stor liten slottsvin

Bordeaux kan skilte med en myriade av såkalte petits châteaux, altså små slott, som er små i den forstand at de ikke tilhører områdets vin-jet set. Her som andre steder innebærer kategorien blanda drops rent kvalitetsmessig. Ukens vin tilhører de beste.

Bordeaux-vinen Château Penin Tradition 1998 (varenr. 32688, bestillingsutvalg, kroner 122,90) kommer fra et lite slott men er laget av en mann med store ambisjoner. Patrick Carteyron er selv ønolog og bistår andre slott i området med sin kunnskap. Som han selvsagt også utnytter i eget hus.

Derfor er ukens vin en svært vellaget vin med yppig men samtidig behersket frukt. Her er det saftige kirsebær, røde og mørke skogsbær og jord som dominerer aromabildet. Smaken er saftig og bærpreget med bløte tanniner og et innsmigrende kjernepreg i slutten. Perfekt til lammefilet med lett sjysaus, til retter med kylling i gourmetklassen som det heldigvis begynner å komme en del av i butikkene. Samt til ikke for fett kalvekjøtt. Prøv den gjerne til kraftige torskeretter.

Eiendommen som har vært i familiens eie siden 1854 og ligger sørøst for Bordeaux by, har til sammen 31 hektar, hovedsakelig røde druer. Og særlig merlot som er hoveddruen i denne delen av Bordeaux. Ukens vin er derfor laget av 85 prosent merlot som forklarer bløtheten. Og har betegnelsen Bordeaux Supérieur. Det finnes mer enn hundre slott som lager viner med denne betegneslen som egentlig ikke er noe mer enn en vanlig Bordeaux siden kravene er nærmest identiske.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus As tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et
senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp
ukensvin til 1986.

Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen