Stor test av australske hvitviner

Australske hvitviner klarer ikke å overbevise Apéritifs panel om at de bør få en større plass i pollisten. Dertil er de for like stilmessig og stort sett for enkle. Dessuten er det langt mellom de gode kjøpene, noe denne testen av 53 viner viser.

 
Etter å ha testet i alt 53 varianter sitter vi igjen med bare 12 meget gode eller gode kjøp. Og det er altfor lite. Mange av vinene hadde nok skåret på å bli erstattet av siste årgang. 2005 burde være langt bedre representert i oversikten.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Torstein Østenstad, Ylajali, Rune Pal, Haga og Robert Lie, Oscarsgate.

Remi Madsen

Torstein Østenstad

Rune Pal

Robert Lie

Foto: Johnny Syversen/Bo Mathisen/John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 10. og 11. august 2005, omfatter 53 hvite viner fra Australia. Smakingen ble foretatt blindt etter druesort og årgang. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene utover kategori før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. januar 2006. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Stor test av australske hvitviner

 

Del 1: Test av australske hvitviner - chardonnaybaserte

 

Del 2: Test av australske hvitviner - andre druer

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen