Stor test av hvite italienske viner

Italia har etablert seg som en solid leverandør av gode hvitviner. Det dokumenterer også denne testen av i alt 61 viner fra så forskjellige områder som Trentino-Alto Adige og de sentrale deler av det langstrakte landet.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Stor test av hvite italienske viner

 

Del 1: Trentino-Alto Adige

 

Del 2: Toscana, Umbria, Abruzzo og Lazio

 

Del 3: Campania

Og selv om vi skulle tro forutsetningene for å lage crispy hvite viner var bedre i nord, er det ikke nødvendigvis tilfellet. Campania med sitt brede tilbud er kanskje det sikreste kortet.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental og Torstein Østenstad, Ylajali.

Remi Madsen/Torstein Østenstad Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 28. og 29. juni 2006, omfatter 61 hvite viner fra Trentino-Alto Adige, Toscana, Umbria, Abruzzo, Lazio og Campania. Smakingen ble foretatt blindt etter område og druesort. Panelet fikk overhodet ingen andre opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2006. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Stor test av hvite italienske viner

 

Del 1: Trentino-Alto Adige

 

Del 2: Toscana, Umbria, Abruzzo og Lazio

 

Del 3: Campania

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen