Stor test av valpolicella og ripasso

Valpolicella både med og uten ripasso bør være selvfølgelig elementer i vinkjelleren. Stor drikkevennlighet, god fleksibilitet i matveien og god valuta for pengene er sterke argumenter. Av denne testens 61 viner er det nemlig få som faller utenfor denne beskrivelsen.

Slik ble testen gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Magdalena Rosenblad, Klosteret og Torstein Østenstad, Ylajali.

Testen, som ble gjennomført den 3. og 4. mars 2005, omfatter 61 viner innen kategoriene valpolicella/classico/superiore med og uten ripasso samt IGT.

   Remi Madsen   Magdalena Rosenblad   Torstein Østenstad
Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Smakingen ble foretatt blindt etter type og årgang. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene utover kategori før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2005. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Stor test av Valpolicella og Ripasso

 

Del 1: Test av Valpolicella/Classico/Superiore uten Ripasso

 

Del 2: Test av Ripasso DOC og IGT

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen