Store planer for Gjestegården

Et av Aurskogs mest kjente landemerker, Gjestegården Aurskog, er solgt til Amman Eiendom AS.
Redaksjonen
04 August 2008 - 11:00

De nye eierne har store planer for en tilhørende tomt.
 
Etter mange års venting har ekteparet Liv og Finn Aanerud fått solgt restauranten Gjestegården Aurskog.
 
Amman Eiendom AS har kjøpt bygningsmasse, interiør og en tilhørende tomt for 6,5 millioner kroner.
 
- Vi skal fortsette med kafé, restaurant, selskaper, begravelser og alt det andre Gjestegården Aurskog er kjent for. Vi skal holde åpent hver eneste dag, sier driver Subramaniam Jeganathan til Indre Akershus Blad.
 
Nå blir det pusset det opp i lokalene.
 
Tilbake
En gammel kjenning er også tilbake på Gjestegården.
 
Etter to år på Beitostølen flytter nemlig kokken Svein Bjørnstad tilbake til hjembygda.
 
Han skal jobbe fast i den sentralt beliggende restauranten.
 
- Det er godt å være tilbake. God mat, service og åpne dører skal være et kjennetegn, sier Bjørnstad, som har arbeidet samme sted to ganger tidligere.
 
Trenger folk
Gjestegården Aurskog søker nå etter medarbeidere som ønsker å jobbe deltid.
 
Amman Eiendom har også planer for nabotomten.
 
- Planene er å sette opp et hotell/motell med 20-30 sengeplasser. Vi ønsker også å bygge et stort selskapslokale, pub, svømmebasseng, en tennisbane og en bowlingbane med mer, sier Jeganathan.
 
Kjøpet av tomten skjer formelt 1. januar 2009.
 
- Etter det ønsker vi å sette i gang så raskt som mulig, men det er kommunen som avgjør. Så snart alle godkjenninger er på plass, bygger vi. Planene er et bygg på 2 000 - 3 000 kvadratmeter, sier han.
 
Vemodig
Liv og Finn Aanerud har drevet Gjestegården Aurskog i 15 år.
 
- Det er vemodig å legge ned. Det blir uvant ikke å ta turen opp til Aurskog, sier Finn Aanerud.
 
Han er fornøyd med at de nye eierne fortsetter med samme konsept.
 
- Gjestegården er et flott sted og inngangsporten til Aurskog-Høland. Jeg tror det er fornuftig å fortsette på samme måte, mener han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her