Store planer for Gjestegården

Et av Aurskogs mest kjente landemerker, Gjestegården Aurskog, er solgt til Amman Eiendom AS.
Redaksjonen
04 August 2008 - 11:00

De nye eierne har store planer for en tilhørende tomt.
 
Etter mange års venting har ekteparet Liv og Finn Aanerud fått solgt restauranten Gjestegården Aurskog.
 
Amman Eiendom AS har kjøpt bygningsmasse, interiør og en tilhørende tomt for 6,5 millioner kroner.
 
- Vi skal fortsette med kafé, restaurant, selskaper, begravelser og alt det andre Gjestegården Aurskog er kjent for. Vi skal holde åpent hver eneste dag, sier driver Subramaniam Jeganathan til Indre Akershus Blad.
 
Nå blir det pusset det opp i lokalene.
 
Tilbake
En gammel kjenning er også tilbake på Gjestegården.
 
Etter to år på Beitostølen flytter nemlig kokken Svein Bjørnstad tilbake til hjembygda.
 
Han skal jobbe fast i den sentralt beliggende restauranten.
 
- Det er godt å være tilbake. God mat, service og åpne dører skal være et kjennetegn, sier Bjørnstad, som har arbeidet samme sted to ganger tidligere.
 
Trenger folk
Gjestegården Aurskog søker nå etter medarbeidere som ønsker å jobbe deltid.
 
Amman Eiendom har også planer for nabotomten.
 
- Planene er å sette opp et hotell/motell med 20-30 sengeplasser. Vi ønsker også å bygge et stort selskapslokale, pub, svømmebasseng, en tennisbane og en bowlingbane med mer, sier Jeganathan.
 
Kjøpet av tomten skjer formelt 1. januar 2009.
 
- Etter det ønsker vi å sette i gang så raskt som mulig, men det er kommunen som avgjør. Så snart alle godkjenninger er på plass, bygger vi. Planene er et bygg på 2 000 - 3 000 kvadratmeter, sier han.
 
Vemodig
Liv og Finn Aanerud har drevet Gjestegården Aurskog i 15 år.
 
- Det er vemodig å legge ned. Det blir uvant ikke å ta turen opp til Aurskog, sier Finn Aanerud.
 
Han er fornøyd med at de nye eierne fortsetter med samme konsept.
 
- Gjestegården er et flott sted og inngangsporten til Aurskog-Høland. Jeg tror det er fornuftig å fortsette på samme måte, mener han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her