Strøm lanserer L'Ermita og Dominus i flere årganger

Strøm AS lanserer i mars 2004 flere årganger av to av verdens mest legendariske og etterspurte viner - L'Ermita fra Alvaro Palacios og Dominus fra Christian Moueix.
Redaksjonen
18 Februar 2004 - 02:00

Begge vinmakerne er kjent for sin fokus på kvalitet, terroir og ønsket om å lage de beste vinene mulig fra druene tilgjenglig. Palacios lærte vinmakerens kunst hos Christian Moueix i Pomerol, og begge har siden produsert fantastiske viner som reflekterer druen og området. Den ene kommer fra den gamle verden, den andre fra den nye; begge er kvalitetsviner som fortjener stjernestatus.

Fra Spania
L'Ermita er Alvaro Palacios' prestisjevin og lansereres nå i både 1999 og 2000 årgang. Vinene har fått topp karakter fra bl.a. Robert Parker, Stephen Tanzer og Jancis Robinson. L'Ermita er regnet som én av Spanias desidert beste viner og oppnår derfor høye priser på auksjon.

Vingården produserer en vin som består hovedsakelig av druetypen garnacha. Vinen er smaksrik og har intens aroma og farge. Den reflekterer terroiren av Priorato og er et monument til perfeksjonisme.

Fra USA
Dominus, som nå lansereres i 1992, 94, 95, 96 og 97 utgaver, er Christian Moueix' satsning i Napa Valley. Den er bedre beskrevet som en fransk Bordeaux-vin enn en "New World blockbuster". En klassisk vin som inneholder over 80% Cabernet Sauvignon, Dominus er preget av Christian Moueix' oppvekst og erfaring fra Merlot-dominerte Pomerol. Vinen får frem både område- og druekarakteristikken i en mer europeisk stil enn det som er vanlig i Napa.

Begge vinene er forholdsvis dyre, men må ses som investeringsobjekter. Sammenlignet med de engelske og amerikanske markeder, blir vinene priset rimelig i Norge.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her