Styrtrik samler til rettsak mot vinhandlere

William Koch fant forfalskninger i kjelleren.

Den amerikanske forretningsmannen William Koch begynte å samle på vin på slutten av 1980-tallet, og har brukt mer rundt 75 millioner kroner på å bygge opp en samling på rundt 40.000 vinflasker. Kochs personlige formue skal være på nær 25 milliarder kroner.

Nå bruker han flere millioner på rettssaker mot en rekke auksjonshus og vinhandlere som skal ha solgt ham et stort antall forfalskede vinflasker, skriver vinavisen.dk.

Forfalskningene ble avslørt da Koch satte eksperter til å gjennomgå vinsamlingen.

Forretningsmannen har inngått forlik med auksjonshuset Zachys Wine Auctions, hvor han i 2004 og 2005 kjøpte 19 viner for rundt 2,5 millioner kroner. Forliket innebærer blant annet at auksjonshuset må endre på katalogteksten som gjør det klart at vin selges «som den er». Dette er en vanlig formulering i auksjonskataloger, og gjør det umulig for en kjøper å kreve handelen omgjort. Koch har allerede tapt flere rettssaker på grunn av ordlyden.

Forliket med auksjonshuset har imidlertid ikke fått Koch til å droppe saken mot vinsamleren Eric Greenberg, som i sin tid solgte de påstått forfalskede flaskene på auksjon.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen