Sublime rieslinger møter fem av Astral-kjøkkenets like sublime retter

Winemakers Dinner 16. og 17. april

(Foto: Sune Eriksen)

Sublime rieslinger møter fem av Astral-kjøkkenets like sublime retter

Når kongen av Mosel-dalen, Markus Molitor, kommer til Astral – en av Oslos fremste restauranter, er det duket for mat- og vinopplevelse av de sjeldne: 5 retter og 7 viner i verdensklasse venter på deg, og du kan velge mellom to datoer.

 

At riesling er en av vinverdenens aller mest fleksible druetyper når det kommer til å matche mat, er ingen hemmelighet. Men når en av de beste produsentene i rieslingparadis nummer en, Mosel-dalen, Markus Molitor, tar med seg sine viner til kjøkkensjefen Steffen Hansen på Astral, ja, da, er det duket for minneverdige smaksopplevelser.

Markus Molitor har siden han tok over sin fars vingård i 1984, produsert Mosel-rieslinger av en stadig høyere kvalitet. Noen av dem har oppnådd noen av de høyeste skårene som er mulig i vinverdenen.

Se hva Apéritif mener om Molitors viner

Han er nå en av områdets og Tysklands aller fremste ambassadører for nettopp riesling, verdens kanskje aller mest lagringsdyktige og allsidige, og dermed matvennlige drue.

At Molitor nå dyrker sine viner etter biodynamiske prinsipper vil ytterligere løfte kvaliteten i årene framover.

Les mer om Markus Molitor her

Hvorfor riesling, generelt og Molitors viner, spesielt, er så spennende å jobbe med i møte med maten, og spesielt maten på Astral, vil restaurantens kjøkkensjef utdype. Du vil garantert få gode tips du kan ta med deg hjem når du skal gjenskape stemningen på eget kjøkken.

Se hva du får smake av fantastisk mat- og vinkombinasjoner denne aprilkvelden

Ikke minst får du alle de gode mat- og vinhistoriene vevet inn i den sterke og interessante industrihistorien som omkranser Astral. Denne unike restauranten ligger ikke bare vakkert til ved Akerselva, men er en usedvanlig vakker restaurant i seg selv, med unike interiørdetaljer. Den holder dessuten til i det gamle snekkerverkstedet på Lilleborg Fabrikker, og det var her trekassene som inneholdt Sunlight-såpene ble laget.

  Foto: Andrey Belov

Kommende kurs

Til toppen