Suksess med restaurant uten mat

"Oslo Mek" har firedoblet omsetningen på tre år.
Redaksjonen
08 Desember 2010 - 10:39

Rune Grytting og Jon Ruud har i løpet av fire år bygget opp baren Oslo Mekaniske Verksted til en stor suksess. Konseptet? Folk strømmer til den gamle smia fra 1850-tallet på Grønland fordi de får restaurantfølelse uten å måtte spise, skriver Dagens Næringsliv. Avisen har gitt baren gasellestatus.

Rune Grytting og Jon Ruud traff hverandre som kelner og kokk på restauranten Kastanjen i Oslo. Ruud gikk i lære hos den prisbelønte kokken Lars Barmen, mens Grytting var kelner. Etter hvert gikk de over til Palace Grill, kom inn på eiersiden der og var instrumentale i å gjøre restauranten ved Solli Plass på Oslo vest til en av byens mest kjente spisesteder.

Nå gjentar de suksessen. Baren har gått fra tre til 15 ansatte på tre år og har firedoblet omsetningen.

På "Oslo Mek" kan man bestille bord, men ikke mat. Den må gjestene ta med selv. Noen bestiller take away og får det servert i sofaen mens andre går mer drastisk til verks, og fyrer opp grillen ute på tunet.

Grunnet ordningen er baren også blitt byens kanskje billigste restaurant. Man slipper nemlig å betale 12 prosent moms på cateringmat.

Grytting og Ruud har også valgt å gå motsatt vei av de fleste barer, puber og utesteder i Oslo, som trapper opp arrangementene. De ønsker å gå motsatt vei.

- Det er mange sitteplasser her, og vi ønsker at folk skal finne tilbake til den gode, gamle praten. Folk kommer hit for å prate, diskutere, spille spill, lese, skrive og drikke, og blir gjerne sittende i timevis. Noen har med bærbar pc. De skal ikke bli overrasket eller forstyrret av noe. De føler seg hjemme hos oss, sier Grytten til DN.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her