Superkjøp i rødt og hvitt

God billigvin finnes også i flaske. Det er ukens to viner gode eksempler på.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Det er sjelden at de rimeligste vinene fremkaller anerkjennende nikk, men Yvon Maus to nylig oppjusterte billigviner fortjener oppmerksomhet både fordi de er gode og fordi prisen er meget gunstig. Yvon Mau Colombard Chardonnay 2013 (33170) er en frisk og fruktig vin med intenst stikkelsbær- og sitruspreg i så vel duft som smak. Friskheten holder seg helt ut i slutten som er preget av sitrusskall og lett fedme. En vin som vinner på sin ungdommelige friskhet og fordi den er så suveren til rekene, enten de nytes med vanlig majones eller alioli.

Dens røde parallell Yvon Mau Merlot 2012 (7856) er like ren i stilen, om enn på en helt annen måte. Klassiske merlotaromaer av røde bær, plommer og jord/jordsmonn, gode syrer og fine bløte tanniner samt lett bitterhet et snev av sjokolade i finishen gjør dette til en ukomplisert men svært behagelig og anvendelig vin. Ikke minst tåler den fint å settes på matbordet, gjerne når lyst kjøtt med saus eller ikke for kraftige gryteretter står på menyen.

Begge vinene er signert samme mann, eller skal vi si produsent, for Yvon er ikke lenger blant oss. Han var andre generasjon i Bordeaux-firmaet som han har gitt navn. Fortsatt er Bordeaux hovedaktivitet med i alt 130 egne hektar fordelt på to slott, Ducla og Preuillac. Dessuten samarbeider de med 30 vinbønder som lager vin av druer fra i alt 700 hektar. Samarbeidet innebærer forpliktelser om såkalt fornuftig jordbruk, utbyttekontroll og full sporbarhet.

Men druene til de to utvalgte vinene kommer ikke fra Bordeaux. Den hvite stammer fra Gascogne som lenge har vært en populær kilde til sommerlig frukt, i første rekke gjennom Tariquet og senere gjennom en rekke konkurrerende merker, blant andre Yvon Mau. Den røde kommer fra Aude som strekker seg fra Carcassonne sørøst for Bordeaux og helt til Perpignan ved Middelhavskysten. Men nøyaktig hvor Yvon Mau henter sine druer fra har vi ikke klart å få svar på. Du får nøye deg med at det er god vinkvalitet for pengene.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Med Ukens vin som MMS får du med noen få tastetrykk på mobilen vite du hva du skal kjøpe hver uke samtidig som du også får vite en hel masse om vinen. Attpå til en uke før alle andre kan lese om den på nettet.
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen