Sveian ble nordisk kokkemester

Martin Sveian vant Nordic Chef of the Year.

Nordens fremste kokker møttes til kamp under Nordic Chef of the Year i Bergen lørdag, men ingen av dem tilberedte menyen bedre enn Martin Sveian fra Hommelvik. Den tidligere Rica Nidelven-kokken stakk av med seieren, skriver adressa.no.

Konkurransen er delt inn i to klasser, én for seniorer over 23 år, og én Wild Card-klasse for de under 23 år. I hver av de klassene deltok én konkurrent fra hvert av de nordiske landene. Også i Wild Card-klassen gikk en norsk kokk til topps. Øvind B. Dalelv ble vurdert som den tredje beste totalt i konkurransen.

Sveian kom inn i konkurransen etter at Ørjan Johannessen og Morten Rathe måtte også melde avbud.

- Det var ganske flaks for meg at jeg fikk delta. Og kanskje desto morsommere å gå helt til topps, sier 28-åringen. Han var imponert over utseendet på rettene til de andre deltagerne, særlig Danmark og Sverige.

- Men heldigvis er det smaken som teller mest. Jeg fikk veldig god tilbakemelding på smak fra juryen, i tillegg til at de likte tanken bak forretten min, sier Sveian. I løpet av fem timer laget han forrett, hovedrett og dessert til 12 personer.

- Inspirasjon til rettene henter jeg både fra mitt eget hode og fra andre kokker. Blant har jeg fått mye hjelp av kollega Morten Rathe. Det er vel heller ingen hemmelighet Gunnar Hvarnes er et forbilde, sier Sveian, som snart starter i ny jobb ved restaurant Tango i Stavanger.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen