Svensk eventyr

Christian Ringnes og Petter Sundt har tjent til sammen fem milliarder svenske kroner på hotelleventyrene sine i Sverige.

Christian Ringnes og Petter Sundt tok kontrollen over det svenske hotellselskapet Pandox i begynnelsen av 2004. De to betalte 2,7 milliarder svenske kroner for egenkapitalen i selskapet og fikk dermed 45 hoteller. Etter snart fire år kan det vise seg å være et kupp av dimensjoner.
Bra marked
- Hotellmarkedet ser kjempebra ut. Det bygges lite nytt, samtidig som etterspørselen er god. Bildet er sterkt i alle byene i Norden, og spesielt bra i Oslo, sier Ringnes.
 
Stor gevinst
Leser man årsrapporten til Eiendomsspar ser man at selskapet anslår at det ved årsskiftet hadde en gevinst på 1,5 milliarder svenske kroner på Pandox-kjøpet. Legg til den siste veksten i hotellmarkedet og den voldsomme interessen for å investere i hoteller den siste tiden, så snakker vi om verdier.
 
Fin investering
- Nå har vi i hvert fall en gevinst på 2,5 milliarder hver. Det har vært en veldig bra investering, sier Ringnes til ne.no.
 
De to sitter altså på store verdier i svensk hotellbransje og har sine beilere. Men de er ikke interesserte i å selge. I stedet vil Ringnes og Sundt fortsette å investere.
 
- Vi har kjøpt hoteller for en milliard i år, sier Ringnes.
 
Selskapet har blant annet kjøpt hoteller i Belgia, Canada og Sverige.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen