Svensk seier i VM for sommelierer

Andreas Larsson var der norske Robert Lie skulle vært, nemlig øverst på seierspallen i VM for vinkelnere.

Svenske Andreas Larsson hentet inn en velfortjent seier i den knallharde konkurransen om verdensmestertittelen som i år gikk på Rhodos i Hellas.

I finalen hadde han selskap med konkurransens aller mest rutinerte, Gerard Basset, franskmann som stilte for England, dessuten  Paolo Basso, Sveits og Eric Zwiebel, Frankrike som begge tilhører eliten.

Vanskelig teori
Vår egen Robert Lie, for øvrig regjerende europamester, kom dessverre ikke til finalen. - Det var teorien som sviktet, enda jeg stilte mye bedre forberedt nå enn i fjor foran EM. Det var utrolig vanskelige teorispørsmål, forklarer han som er kjent for sin rolige og beherskete opptreden på scenen og utrolige evne til å treffe i blindsmakinger av så vel vin som brennevin.

- Jeg skulle jeg gjerne vært der, sukker han etter at finalen var over. Men Lie ønsker ikke å garantere noe comeback foran VM om tre år.

Uansett finaleplass eller ei har så vel Lie som den danske kandidaten Dennis Rasmussen, selvsagt i tillegg til Larsson, dokumentert at de skandinaviske sommelierene er helt i toppen i så vel Europa- som verdenssammenheng.

I alt 45 nasjoner deltok i årets VM som arrangeres av den internasjonale sommerlierorganisasjonen. Selv om kvinnene fortsatt er i mindretall, var årets sju deltakere rekord i VM.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen