Svensk vin på vei opp

Lauri Pappinen dyrker vin på Gotland og er overrasket over kvaliteten på svensk vin.
Redaksjonen
28 Mars 2007 - 14:49

Sverige er kanskje ikke kjent for sine vinhus. Men nylig var det årsmøte i Svenska Vinodlare med blindsmaking av 40 viner.

- Jeg er faktisk litt overrasket over at kvaliteten er såpass bra, sier Lauri Pappinen. Han er vindyrker på Gotland og en slags frontfigur i det svenske vindyrkermiljøet.

For det finnes faktisk et slikt, selv om det fortsatt er ganske lite.

Imponert
Lauri Pappinen holder til på Gute Vingård og er imponert over svensk vin, skriver WOW News.

I forbindelse med årsmøtet passet Svenska Vinodlare på å ha en blindsmaking av sine egne viner. Alle vinene var produsert i Sverige.
 
Vinene ble testet av en gruppe uavhengige smakere og flere av vinene fikk meget god karakter.

Blant de beste ble Rondo prestige 2004 fra Bies i Halland og Solaris unoaked 2006 fra Kullabygdens i Höganäs.
 
Rett under disse havnet Rondo 2006 fra Halls Huk på Gotland og Lukase Rondo 2005, Lukase Rondo 2004 og Båtels 2005. De tre siste er fra Lauri Pappinens Gute Vin i Hablingbo på Gotland.

Spennende fremtid
- Svensk vin har helt klart en spennende fremtid, slår Pappinen fast etter prøvingen.

Foreningen Svenska Vinodlare har i dag 24 medlemmar. Alle vingårdene ligger i det sydlige Sverige. Det finnes ett unntak, nemlig vingården Terreno som ligger i Toscana.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her