Svinefilet på spidd

Apéritifs redaksjon vil i hele desember - helt frem til nyttår - gi deg tips til lettvinte, men velsmakende, oppskrifter som gir deg tid til overs for andre presserende oppgaver i julestria. Apéritif forsyner deg selvfølgelig også med tips til drikke
Redaksjonen
22 Desember 2000 - 10:38

I dag, fredag 22. desember, er det grillen som kommer til bruk. Om du velger å gjøre jobben inne eller ute blir opp til deg, selv om det temperatur og operasjonsmessig selvfølgelig er mer behagelig innendørs. Deilig blir det uansett. Velbekomme! 

Svinefilet på spidd
4 porsjoner

900 g indrefilet av svin
1½ dl olivenolje
1 ss presset sitronsaft
2 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
6 tomater
8 champinoner

Skjær kjøttet fri for hinner og fett, og del det opp i store terninger.
Stikk kjøttbitene på spidd. La det være et lite mellomrom mellom hver kjøttbit.
Pensle med en blanding av olje og sitronsaft. Settes under grillen i stekeovnen ca 5 min. på hver side.

Tre grønnsaker skåret i passe biter på spidd. Pensle med olje- og sitronblandingen.
Settes under grillen i stekeovnen ca 3-4 min på hver side.

Serveres med godt brød og hvitløksmajones

Drikkeforslag:
Don Sebastian Merlot Reserva 1999, Valle Frio Chile kr. 200,00 (varenr 13238, basisutvalg).
Vinen har rødfiolett farge, frukt med innslag av hagebær, svakt urtepreget.
Dette er en vin med flott saftig stil, god harmoni og snill finish.

Oppskrift, tekst og drikkeforslag: Mai Rødsten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her