Ta morgenkaffen mens du følger Norges innsats i Bocuse d’Or
Foto: (Thon Hotels)

Ta morgenkaffen mens du følger Norges innsats i Bocuse d’Or

Den norske kandidaten Filip Bendi skal som første kokk i ilden på konkurransens første dag, søndag 22. januar.
20 Januar 2023 - 14:24

Filip AugustBendi er en av i alt 24 kandidater som slåss om tittelen verdens beste kokk, i konkurransen som tradisjonen tro finner sted i Lyon.

Bocuse d’Or er perfeksjonisme på det høyeste plan. Den norske kokken har forberedt seg grundig siden han ble Årets kokk i oktober 2021 (som kvalifiserer for Bocuse-deltakelse). Forberedelsene har vært både mentalt og teknisk med finpussing gang på gang for de minste detaljer. For i en slik konkurranse er det små marginer, og mikrodetaljene som avgjør.

Han vant bronsemedalje i Bocuse d’Or Europa i mars i fjor, men nå går altså han og hans team for gull.

Team Norway: Sven Erik Renaa, Filip August Bendi, Leon Haarberg Nilsen og Christopher W. Davidsen Foto: Stian Broch

Det er litt av en gjeng Filip August Bendi har med seg: Coach er Christopher W. Davidsen, sølvvinner fra 2016 og commis er 21 år gamle Leon Haarberg Nilsen. Selv var Filip August Bendi commis for Gunnar Hvarnes i Bocuse d’Or Europe 2010 (sølv) og verdensfinalen i 2011 (bronse).

Gode råd har han nok også fått fra og Sven Erik Renaa, tidligere deltaker i Bocuse han også, men i år er han Norges representant i dommerpanelet som styreleder for det norske Bocuse-akademiet og president for Team Norway.

Selv har Filip August Bendi lang erfaring som kokk før han dedikerte seg fullt og helt for Bocuse-gjerningen: Noma i København, Matbaren i Stockholm, Daniel i New York, NB Sørensen Annen Etage i Stavanger og sist kreativ utvikler ved Thon Hotels i Oslo. 

Det du får se Team Norway gjøre på mandag er å jobbe med en 3-retters barnemeny basert på squash fram til kl 12.55 og parallelt forberede en fatrett basert breiflabb, blåskjell og kamskjell.

Se finalen live her

Filip August Bendi er klar for oppgaven. Foto: Thon Hotels

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her