Ta morgenkaffen mens du følger Norges innsats i Bocuse d’Or
Foto: (Thon Hotels)

Ta morgenkaffen mens du følger Norges innsats i Bocuse d’Or

Den norske kandidaten Filip Bendi skal som første kokk i ilden på konkurransens første dag, søndag 22. januar.
20 Januar 2023 - 15:24

Filip AugustBendi er en av i alt 24 kandidater som slåss om tittelen verdens beste kokk, i konkurransen som tradisjonen tro finner sted i Lyon.

Bocuse d’Or er perfeksjonisme på det høyeste plan. Den norske kokken har forberedt seg grundig siden han ble Årets kokk i oktober 2021 (som kvalifiserer for Bocuse-deltakelse). Forberedelsene har vært både mentalt og teknisk med finpussing gang på gang for de minste detaljer. For i en slik konkurranse er det små marginer, og mikrodetaljene som avgjør.

Han vant bronsemedalje i Bocuse d’Or Europa i mars i fjor, men nå går altså han og hans team for gull.

Team Norway: Sven Erik Renaa, Filip August Bendi, Leon Haarberg Nilsen og Christopher W. Davidsen Foto: Stian Broch

Det er litt av en gjeng Filip August Bendi har med seg: Coach er Christopher W. Davidsen, sølvvinner fra 2016 og commis er 21 år gamle Leon Haarberg Nilsen. Selv var Filip August Bendi commis for Gunnar Hvarnes i Bocuse d’Or Europe 2010 (sølv) og verdensfinalen i 2011 (bronse).

Gode råd har han nok også fått fra og Sven Erik Renaa, tidligere deltaker i Bocuse han også, men i år er han Norges representant i dommerpanelet som styreleder for det norske Bocuse-akademiet og president for Team Norway.

Selv har Filip August Bendi lang erfaring som kokk før han dedikerte seg fullt og helt for Bocuse-gjerningen: Noma i København, Matbaren i Stockholm, Daniel i New York, NB Sørensen Annen Etage i Stavanger og sist kreativ utvikler ved Thon Hotels i Oslo. 

Det du får se Team Norway gjøre på mandag er å jobbe med en 3-retters barnemeny basert på squash fram til kl 12.55 og parallelt forberede en fatrett basert breiflabb, blåskjell og kamskjell.

Se finalen live her

Filip August Bendi er klar for oppgaven. Foto: Thon Hotels

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her