Ta morgenkaffen mens du følger Norges innsats i Bocuse d’Or
Foto: (Thon Hotels)

Ta morgenkaffen mens du følger Norges innsats i Bocuse d’Or

Den norske kandidaten Filip Bendi skal som første kokk i ilden på konkurransens første dag, søndag 22. januar.
20 Januar 2023 - 15:24

Filip AugustBendi er en av i alt 24 kandidater som slåss om tittelen verdens beste kokk, i konkurransen som tradisjonen tro finner sted i Lyon.

Bocuse d’Or er perfeksjonisme på det høyeste plan. Den norske kokken har forberedt seg grundig siden han ble Årets kokk i oktober 2021 (som kvalifiserer for Bocuse-deltakelse). Forberedelsene har vært både mentalt og teknisk med finpussing gang på gang for de minste detaljer. For i en slik konkurranse er det små marginer, og mikrodetaljene som avgjør.

Han vant bronsemedalje i Bocuse d’Or Europa i mars i fjor, men nå går altså han og hans team for gull.

Team Norway: Sven Erik Renaa, Filip August Bendi, Leon Haarberg Nilsen og Christopher W. Davidsen Foto: Stian Broch

Det er litt av en gjeng Filip August Bendi har med seg: Coach er Christopher W. Davidsen, sølvvinner fra 2016 og commis er 21 år gamle Leon Haarberg Nilsen. Selv var Filip August Bendi commis for Gunnar Hvarnes i Bocuse d’Or Europe 2010 (sølv) og verdensfinalen i 2011 (bronse).

Gode råd har han nok også fått fra og Sven Erik Renaa, tidligere deltaker i Bocuse han også, men i år er han Norges representant i dommerpanelet som styreleder for det norske Bocuse-akademiet og president for Team Norway.

Selv har Filip August Bendi lang erfaring som kokk før han dedikerte seg fullt og helt for Bocuse-gjerningen: Noma i København, Matbaren i Stockholm, Daniel i New York, NB Sørensen Annen Etage i Stavanger og sist kreativ utvikler ved Thon Hotels i Oslo. 

Det du får se Team Norway gjøre på mandag er å jobbe med en 3-retters barnemeny basert på squash fram til kl 12.55 og parallelt forberede en fatrett basert breiflabb, blåskjell og kamskjell.

Se finalen live her

Filip August Bendi er klar for oppgaven. Foto: Thon Hotels

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her