Tappet sin første øl på 28 år

Dugnadsgjeng og en svensk dame gir nytt liv til Lillehammer Bryggeri.

Sist tirsdag ble det første flaskeølet siden 1983 tappet på Lillehammer Bryggeri. I helga ble det testet på kresne ganer på Nedre Berg Gård på Brøttum. Snart blir det også Lillehammer-øl å få kjøpt i butikkene, skriver Lillehammer Byavis.

Det er flasketappemaskinen Hulda fra Sverige som blåser liv i gamle Lillehammer-tradisjoner, med en kapasitet på over 800 flasker i timen.

Egen etikett er utviklet, og først ut er bryggeriets eget bokkøl og pils.
- Etter hvert blir det bare å jobbe så svetten siler. Vinmonopolet har også vist interesse for øl fra Lillehammer Bryggeri. Men vi driver fortsatt på dugnad, så produksjon i en skala som for eksempel internasjonalt kjente Nøgne Ø, blir det nok ikke med det første. Likevel skal det bli Lillehammer-øl å få kjøpt, lover ildsjelene Terje Johansen og Rolf Gjerdrum.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen