Te er i tiden

Etter vann, er te den vanligste drikken på verdensbasis. Te er blitt mer trendy og verdensvante nordmenn søker stadig etter nye, smakfulle og eksotiske varianter. Nå kommer en ny og spennende variant i salg.
Redaksjonen
29 September 2003 - 13:57

- Vi ser at nordmenn i løpet av de siste årene er blitt mer opptatt av te. Åpningen av flere tebarer har sørget for å drive trenden fremover. Lipton lanserer derfor en helt ny sort tevariant; Indian Spice. Samtidig kommer også Russian Earl Grey, som allerede finnes i posete, i løsvekt, opplyser Anne Berit Paulik, Marketingsjef, Jensen & Co.

Indisk smaksopplevelse med røde frukter og krydder
Økende interesse for asiatisk kultur og reisemål, blant annet til India, har styrket behovet for både østeninspirerte produkter og nye smaksopplevelse.
- Jo mer opptatt vi blir av te - desto mer eksotiske tevarianter ønsker vi oss, forklarer Paulik.

Lipton Indian spice te kommer fra tradisjonell indisk kokekunst hvor te ofte serveres med krydder. Blandingen kombinerer te fra sydindia med kardemomme og røde frukter (jordbær, bringebær, solbær).

Russian Earl Grey med smak av sitrus i løsvekt
Earl Grey er fortsatt den mest solgte tevarianten i Norge og Russian Earl Grey er en klassisk Earl Grey med forfriskende smak av sitrus.
- Lipton Russian Earl Grey har sine røtter i Russland hvor teen ble laget i kobber-samovarer. Russian Earl Grey gir en annen smaksopplevelse enn klassisk Earl Grey. Varianten som allerede finnes i posete er blitt godt mottatt av norske teentusiaster. Nå kan teelskere glede seg over samme varianten i løsvekt, avslutter Paulik.

Fakta om te
Te er verdens eldste nytelsesmiddel og flere studier viser at det er sunt å drikke te. Te inneholder, i likhet med rødvin, epler og løk, antioksidanter som beskytter kroppen mot frie radikaler (stress, forurensning). Sort te har tilnærmet likt næringsinnhold som grønn te. Te inneholder kun en tredjedel av koffeininnholdnivået vi finner i kaffe. I Norge er te-forbruket ca 100 teposer pr person pr år.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her