Te er i tiden

Etter vann, er te den vanligste drikken på verdensbasis. Te er blitt mer trendy og verdensvante nordmenn søker stadig etter nye, smakfulle og eksotiske varianter. Nå kommer en ny og spennende variant i salg.

- Vi ser at nordmenn i løpet av de siste årene er blitt mer opptatt av te. Åpningen av flere tebarer har sørget for å drive trenden fremover. Lipton lanserer derfor en helt ny sort tevariant; Indian Spice. Samtidig kommer også Russian Earl Grey, som allerede finnes i posete, i løsvekt, opplyser Anne Berit Paulik, Marketingsjef, Jensen & Co.

Indisk smaksopplevelse med røde frukter og krydder
Økende interesse for asiatisk kultur og reisemål, blant annet til India, har styrket behovet for både østeninspirerte produkter og nye smaksopplevelse.
- Jo mer opptatt vi blir av te - desto mer eksotiske tevarianter ønsker vi oss, forklarer Paulik.

Lipton Indian spice te kommer fra tradisjonell indisk kokekunst hvor te ofte serveres med krydder. Blandingen kombinerer te fra sydindia med kardemomme og røde frukter (jordbær, bringebær, solbær).

Russian Earl Grey med smak av sitrus i løsvekt
Earl Grey er fortsatt den mest solgte tevarianten i Norge og Russian Earl Grey er en klassisk Earl Grey med forfriskende smak av sitrus.
- Lipton Russian Earl Grey har sine røtter i Russland hvor teen ble laget i kobber-samovarer. Russian Earl Grey gir en annen smaksopplevelse enn klassisk Earl Grey. Varianten som allerede finnes i posete er blitt godt mottatt av norske teentusiaster. Nå kan teelskere glede seg over samme varianten i løsvekt, avslutter Paulik.

Fakta om te
Te er verdens eldste nytelsesmiddel og flere studier viser at det er sunt å drikke te. Te inneholder, i likhet med rødvin, epler og løk, antioksidanter som beskytter kroppen mot frie radikaler (stress, forurensning). Sort te har tilnærmet likt næringsinnhold som grønn te. Te inneholder kun en tredjedel av koffeininnholdnivået vi finner i kaffe. I Norge er te-forbruket ca 100 teposer pr person pr år.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen