Test av sommerøl og norskbrygget lyst øl

Årets sommerøl oppleves som i noe bedre form enn tidligere år. Mange korrekte øltyper som evner å gjøre akkurat det vi forventer at de skal, nemlig å forfriske. Du vil garantert finne sommerens favorittøl i testen.

Men for de virkelig store norskbryggete ølopplevelsene i sommer, og spesielt til mat, gjelder det å styre unna sommeretikettene. Øl som Haandbryggeriet India Pale Ale og Nøgne Ø Bitter vil heve grillmaten til de store høyder.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Torstein Østenstad, Ylajali og Christian Udjus, frilanser.

Remi Madsen  Torstein Østenstad  Christian Udjus Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 2. juni 2006, omfatter 14 sommerøl og 18 lysere øl som egner seg for sommerseongen. Smakingen ble foretatt blindt etter type. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr. 1. mai 2006. Når det gjelder øl under 4,75 %, vil prisene variere noe avhengig av butikkjede.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Test av sommerøl og norskbrygget lyst øl

 

Del 1: Test av sommerøl

 

Del 2: Test av norskbrygget lyst øl

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen