TEST: De største vinopplevelsene denne julen er hete
Test

De største vinopplevelsene denne julen er hete

Om du ikke vet hva du skal kjøpe av flytende godsaker, altså om en flaske vin eller brennevin faller best i smak, gå for hetvin. Disse smaksopplevelsene varer evig.

Hetviner er som regel veldig gode kjøp. Jeg skriver som regel for det forutsetter at det er viner som har vært gjennom en lengre prosess enten i form av streng seleksjon i vinmarken eller også lang modning i vinkjelleren. Det er nemlig fellesnevneren for hetviner som portvin, madeira, sherry og sørfranske hetvinstyper som rivesaltes, banyuls, maury og enkelte moscatelviner. 

Selv om verden er i ferd med å oppdage disse skattene, er de enn så lange forholdsvis gunstig priset. Hvis vi sammenligner med annen type vin er de direkte billige, men så jobber tiden mot høyalkoholviner som ofte også er søte. Derfor forblir prisene forholdsvis lave.

Har du først smakt dette, blir du hekta. Så skal du gi en julegave du blir husket for, er kanskje dette løsningen?

På de neste sidene finner du de beste kjøpene innenfor disse kategoriene

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dagens rett Lefser med stekt lammekjøtt inspirert av Etiopia

I dag er det etiopiske smak på middagsbordet

Denne spennende retten kommer opprinnelig fra Etiopia, i anledning at fredsprisen i dag deles ut til landets statsminister Abiy Ahmed. Hvis du tyr til ferdige lefser er dette en rett som lar seg gjennomføre på en tirsdag i desember. Les hele saken

Til toppen