TEST: De største vinopplevelsene denne julen er hete
Test

De største vinopplevelsene denne julen er hete

Om du ikke vet hva du skal kjøpe av flytende godsaker, altså om en flaske vin eller brennevin faller best i smak, gå for hetvin. Disse smaksopplevelsene varer evig.

Hetviner er som regel veldig gode kjøp. Jeg skriver som regel for det forutsetter at det er viner som har vært gjennom en lengre prosess enten i form av streng seleksjon i vinmarken eller også lang modning i vinkjelleren. Det er nemlig fellesnevneren for hetviner som portvin, madeira, sherry og sørfranske hetvinstyper som rivesaltes, banyuls, maury og enkelte moscatelviner. 

Selv om verden er i ferd med å oppdage disse skattene, er de enn så lange forholdsvis gunstig priset. Hvis vi sammenligner med annen type vin er de direkte billige, men så jobber tiden mot høyalkoholviner som ofte også er søte. Derfor forblir prisene forholdsvis lave.

Har du først smakt dette, blir du hekta. Så skal du gi en julegave du blir husket for, er kanskje dette løsningen?

På de neste sidene finner du de beste kjøpene innenfor disse kategoriene

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Smak Burgunds fantastiske viner

Lær alt om hvorfor de beste vinene fra Burgund er så ettertraktet - selvsagt får du smake dem både i rødt og hvitt

Denne kvelden smaker du deg gjennom Burgunds hierarki fra regionvin til premier cru, både hvitt og rødt og fra nord til sør. Til sammen 10 viner fra en av områdets mest kjente produsenter vil forklare deg hvorfor Burgund er så ettertraktet. Les hele saken

Vinkurs 30. april i Oslo

Det er snart sommer: Lær alt om chablis, sancerre, muscadet, rosévin, prosecco og cava

Mai Tjemsland, som er en av fem med tittelen Master of Wine i Norge, og som pendler fast til Sicilia, vet alt om hvilke viner som passer til den lyse og varme årstid. Sommersesongen 2018 blir den beste noensinne etter denne kvelden. Les hele saken

Til toppen