Tester

Spesialpol juni 2018 engelsk musserende møter champagne

Denne engelske musserende vinen er virkelig sublim
Foto: (Picasa)

Denne engelske musserende vinen er virkelig sublim

Selv om det høres vilt ut å betale drøye tusenlappen for en engelsk musserende, så er denne fantastiske vinen med klassikerpotensial verd hver krone.
Aase E. Jacobsen
03 Juni 2018 - 15:28

Etter å ha smakt 13 champagner og 13 fra England som alle er kjøpt inn til spesialpolslippet denne uka, ble det dødt løp, hvilket i seg er oppsiktsvekkende. 

Men også et uttrykk for hvilken solid kvalitet britene har klart å opparbeide i løpet av kort tid. Riktignok startet de aller første, Hambleton, å lage musserende vin allerede på 1980-tallet, men det var i en helt annen stil, og langt unna raffinementet som serveres i dag. 

Les mer om hvordan de britiske vinprodusentene jobber her

Det som skille britiske bobler fra franske (champagne) er særlig den intense syrligheten. Og den er det nok mange som betakker seg for, mens andre opplever den som ekstra attraktiv på samme  måte som surøl. 

Mens det er de dyrere spesialcuveene som er kjøpt inn til spesialpolet, finnes det mange gode rimeligere utgaver både i basis og bestillingsutvalget. Toppskårerne er det ikke uventet svært små volum av. Ned mot 60 flasker, mens det av champagnene er langt større volum. 

 

Det aller best kjøpet er det Exton Park Blanc de blancs Brut 2011 som står for. 

Slik er testen gjennomført: 

Vinene er smakt av Aase E. Jacobsen på Vinmonopolets smaking i firkant av lanseringen.

I spesialpolene er det 186 nye viner som blir tilgjengelig fra torsdag den 7. juni kl 10. Det burde derfor være nok til alle siden det kun er en håndfull viner som skaper kø. Det er nemlig kjøpt inn 26987 flasker, både med og uten bobler.

Spesialutvalgvinene kan som kjent ikke bestilles, men må kjøpes fra ett av de åtte spesialpolutsalgene i landet. 

De åtte polbutikkene som har varene er e-lageret på Vestby (lansering en dag senere), Aker Brygge , CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes sentrum og Valentinslyst i Trondheim. 

 

På neste side finner du de testete vinene etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her