TEST: Denne engelske musserende vinen er virkelig sublim

Test Spesialpol juni 2018 engelsk musserende møter champagne

(Picasa)

Denne engelske musserende vinen er virkelig sublim

Selv om det høres vilt ut å betale drøye tusenlappen for en engelsk musserende, så er denne fantastiske vinen med klassikerpotensial verd hver krone.

Etter å ha smakt 13 champagner og 13 fra England som alle er kjøpt inn til spesialpolslippet denne uka, ble det dødt løp, hvilket i seg er oppsiktsvekkende. 

Men også et uttrykk for hvilken solid kvalitet britene har klart å opparbeide i løpet av kort tid. Riktignok startet de aller første, Hambleton, å lage musserende vin allerede på 1980-tallet, men det var i en helt annen stil, og langt unna raffinementet som serveres i dag. 

Les mer om hvordan de britiske vinprodusentene jobber her

Det som skille britiske bobler fra franske (champagne) er særlig den intense syrligheten. Og den er det nok mange som betakker seg for, mens andre opplever den som ekstra attraktiv på samme  måte som surøl. 

Mens det er de dyrere spesialcuveene som er kjøpt inn til spesialpolet, finnes det mange gode rimeligere utgaver både i basis og bestillingsutvalget. Toppskårerne er det ikke uventet svært små volum av. Ned mot 60 flasker, mens det av champagnene er langt større volum. 

 

Det aller best kjøpet er det Exton Park Blanc de blancs Brut 2011 som står for. 

Slik er testen gjennomført: 

Vinene er smakt av Aase E. Jacobsen på Vinmonopolets smaking i firkant av lanseringen.

I spesialpolene er det 186 nye viner som blir tilgjengelig fra torsdag den 7. juni kl 10. Det burde derfor være nok til alle siden det kun er en håndfull viner som skaper kø. Det er nemlig kjøpt inn 26987 flasker, både med og uten bobler.

Spesialutvalgvinene kan som kjent ikke bestilles, men må kjøpes fra ett av de åtte spesialpolutsalgene i landet. 

De åtte polbutikkene som har varene er e-lageret på Vestby (lansering en dag senere), Aker Brygge , CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes sentrum og Valentinslyst i Trondheim. 

 

På neste side finner du de testete vinene etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen