Tester

Spesialpol juni 2018 engelsk musserende møter champagne

Denne engelske musserende vinen er virkelig sublim
Foto: (Picasa)

Denne engelske musserende vinen er virkelig sublim

Selv om det høres vilt ut å betale drøye tusenlappen for en engelsk musserende, så er denne fantastiske vinen med klassikerpotensial verd hver krone.
Aase E. Jacobsen
03 Juni 2018 - 15:28

Etter å ha smakt 13 champagner og 13 fra England som alle er kjøpt inn til spesialpolslippet denne uka, ble det dødt løp, hvilket i seg er oppsiktsvekkende. 

Men også et uttrykk for hvilken solid kvalitet britene har klart å opparbeide i løpet av kort tid. Riktignok startet de aller første, Hambleton, å lage musserende vin allerede på 1980-tallet, men det var i en helt annen stil, og langt unna raffinementet som serveres i dag. 

Les mer om hvordan de britiske vinprodusentene jobber her

Det som skille britiske bobler fra franske (champagne) er særlig den intense syrligheten. Og den er det nok mange som betakker seg for, mens andre opplever den som ekstra attraktiv på samme  måte som surøl. 

Mens det er de dyrere spesialcuveene som er kjøpt inn til spesialpolet, finnes det mange gode rimeligere utgaver både i basis og bestillingsutvalget. Toppskårerne er det ikke uventet svært små volum av. Ned mot 60 flasker, mens det av champagnene er langt større volum. 

 

Det aller best kjøpet er det Exton Park Blanc de blancs Brut 2011 som står for. 

Slik er testen gjennomført: 

Vinene er smakt av Aase E. Jacobsen på Vinmonopolets smaking i firkant av lanseringen.

I spesialpolene er det 186 nye viner som blir tilgjengelig fra torsdag den 7. juni kl 10. Det burde derfor være nok til alle siden det kun er en håndfull viner som skaper kø. Det er nemlig kjøpt inn 26987 flasker, både med og uten bobler.

Spesialutvalgvinene kan som kjent ikke bestilles, men må kjøpes fra ett av de åtte spesialpolutsalgene i landet. 

De åtte polbutikkene som har varene er e-lageret på Vestby (lansering en dag senere), Aker Brygge , CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes sentrum og Valentinslyst i Trondheim. 

 

På neste side finner du de testete vinene etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her