Tester

Nyheter i basis januar 2019

Om du skal på polet i dag, sjekk nyhetshylla for disse flaskene

Om du skal på polet i dag, sjekk nyhetshylla for disse flaskene

De topper nemlig nyhetene i basis i januar, som ellers er mager som januarmenyen. Men denne håndfullen og noen til sørger for at du unngår bomtur.
Aase E. Jacobsen
11 Januar 2019 - 20:39

Hirsch San Andreas Fault 2016 topper nyhetene i basis i januar, og er samtidig en sjelden fugl samme sted. Blant toppskårerne finner du også en annen Sonoma Coast-pinot fra samme vinmark (men ikke samme parsell), og med en annen signatur. Byron Kosuge Hirsch 2015 er litt mer sødmefylt og eikepreget enn Hirsch San Andreas Fault 2016.

Årgangen har selvsagt litt å si. Mens 2015 var det siste året med tørke og dermed lave avlinger kombinert med høye sommertemperaturer, var 2016 kjøligere hvilket har gitt friskere syre. Og det liker vi jo ved en pinot noir.

I januar får vi også et gjensyn med Colares og det i to vellagrete utgaver. Selv om Arenae Colares Tinto 2009 er snart ti år, merkes det i liten grad. Den har mye å gå på, og så kommer den i det hendige 50 cl-formatet. Et bedre kjøp er imidlertid den snart 20 år gamle yndlingen Colares Chitas 1999. Den kommer garantert til at enda flere får øynene opp for denne vinskatten som snart er på vei til å forsvinne.

En annen gjenganger er Viberti Buon Padre Barolo 2013 som byr på den populære kombinasjonen av god barolokarakter til en veldig gunstig pris. Det liker vi også.  

..og champagne av en annen verden

To champagner som ikke følger røkla har også funnet veien inn i basis. A.D. Coutelas Origin' Extra Dry Gold er en artig sak - la deg ikke forstyrre av det glorete utseendet, for innholdet er virkelig lekkert, men altså ikke tørt. Hvilket gir muligheter for eksperimentering på kjøkkenet. Moutardier Cuvée Carte d'Or Brut på sin side er en veldig god representant for den nye trenden med meunierdominerte champagner. En litt annerledes champagnesmak, men du verden så deilig. 

Det er all grunn til å merk seg at Dom Perignon 2008 nå er på plass i 62 polutsalg. Riktignok uten samme etikett som Legacy-utgaven lansert før jul hadde, men innholdet er det samme og det er jo det som teller. 

Røyk i form av whisky og riesling

På den sterke siden er Lagavulin 8 YO er godbit, først og fremst for whiskyelskeren. For den har med seg alle Lagavulins røyktoner, men på grunn av den kortere fatmodningen har den også mye frukt.   

Blant de rimeligere vinene (under 200 kroner) er det en som skinner og det er den ikke helt tørre Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2017 som byr på utrolig mye god terroir- og rieslingkarakter for en billig penge. På den røde siden står chilenske Torres Vigno Carignan 2015 ut fra mengden som en karaktersterk og lagringsdyktig vin.

Her kan du lese mer om Vigno-konseptet

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

NB Pga problemer med dataene fra Vinmonopolet står noen produkter oppført som utsolgt. Det vil forhåpentligvis bli rettet opp i løpet av kort tid. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her