TEST: Dette er de aller beste kjøpene på spesialpolslippet i april

Test Spesialpolnyheter april 2018

Dette er de aller beste kjøpene på spesialpolslippet i april

Denne gangen er det vinene på kabinett-nivå som topper beste kjøp-liste. Kombinasjonen av 2016s fantastiske syre og krystallklare frukt er som skapt for denne oversette vinstilen.

Kabinett er ikke bare gunstig priset, både fra produsent (tidligere innhøstning og høyere avling) og på polet takket være den lavere alkoholen ofte bare 7,5 prosent (noen gleder har vi da av norsk alkoholpolitikk). Men i en kabinett er det frukten, sødmen og syren som lager en treenighet som i en årgang som 2016 blir sublim.

Maximin Von Schubert Grünhäuser Abtsberg Riesling Kabinett 2016, Adam Dhroner Hofberg Riesling Kabinett 2016 og Dönnhoff Oberhäuser Leistenberg Riesling Kabinett 2016 samt og Julian Haart Piesporter Goldtröpfchen Riesling Kabinett 2016 og Wolfer Goldgrube Riesling Kabinett 2016 (ikke smakt denne gangen, men tidligere) er veldig gode representanter for denne ikke helt tørre vinkategorien.

Syren i 2016 sammenlignes gjerne med den rekordhøye i 2010, og ja, den kan være skarp, men vinene har likevel så god fruktfylde at den knapt oppleves som ubehagelig (selv ikke etter å ha smakt 200 viner på en dag som jeg gjorde i Berlin i september i fjor). Og når den gjør det, sendes det et signal til hjernen om at dette er en vin du bør legge dypt inn i kjelleren.

Slippets aller beste vin, i hvert fall av de som ble vurdert, er J.J.Prüm Bernkastler Lay Riesling Auslese Goldkapsel 2016 som helst ikke bør åpnes før etter din død. Det er kanskje ikke så morsomt for deg, men dine etterkommere vil forhåpentligvis fryde seg.

Mens kabinettene er den reneste prisfesten, er prisene på de tørre vinene på rask vei oppover. De aller mest ettertraktete produsentene som Keller i Rheinhessen kan ta nær sagt hva som helst for vinene sine, og ingen bryr seg. Derfor topper også Keller dette slippet rent prismessig med sin G-Max som i 2016 koster 3865 kroner. De 18 flaskene er nok borte før du får sukk for deg.

Den sikreste måten å få en smak av denne vinen er å møte opp på Territoriet i Oslo i dag lørdag 14. april hvor du kan kjøpe 1 cl av denne vinen for 95 kroner. Territoriet skal være den eneste vinbaren i verden som selger denne vinen et glass av gangen.

Om du er blant dem som likevel bryr seg, er det mange gode alternativer. Ikke billig, men likevel 200 kroner billigere, er Martin Müllen Trarbacher Hühnerberg 3te Terrassen Riesling Spätlese** Trocken 2016, en tørr Mosel-riesling i virkelig toppklasse fra en produsent som gjennom de siste ti årene har fått mer og mer oppmerksomhet, først i Tyskland og etterhvert også internasjonalt.

Her kan du lese mer om den nye generasjonen av vinmakere i Mosel

Hakk i hel når det kommer til «verdensklasse per krone investert» følger Wittmann Westhofener Aulerde Riesling GG 2016, Dönnhoff Niederhäuser Hermannshöhle Riesling GG 2016, Schäfer-Fröhlich Monzinger Halenberg Riesling GG 2016 og Von Winning Forster Kirchenstück Riesling GG 2016.

Enda bedre kjøp er Vollenweider Wolfer Goldgrube Riesling 2016, Schloss Lieser Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling GG 2016 og Schloss Neuweier Neuweierer Goldenes Loch Riesling GG 2016.

På de neste sidene finner du de 60 vinene som er testet sortert etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen