TEST: Dette er noe av spesialpolets tilbud fra Burgund og 2015 - men de koster flesk

Test Spesialpol Burgund februar 2018

Dette er noe av spesialpolets tilbud fra Burgund og 2015 - men de koster flesk

Er du klar til å punge ut, er du med 2015 i alle fall sikret mye god og innimellom litt vel søt frukt for pengene. Dette er viner som vil vekke begeistring.

Synes du pinot noir fra Burgund kan være litt vel kantete, smågrønn og jordlig, da kan du glede deg til 2015, for her er det ingen slike bekymringer. Over hele fjøla lages det gode viner, og de beste produsentene boltrer seg selvsagt i slike årganger, men det betyr også at prisene skrus opp.

Her kan lese om hvorfor det er slike ville pristilstander i Burgund

Så om du jakter etter budsjettburgundere, er ikke spesialpolslippet stedet å lete, selv om en og annen vin byr på mer for pengene enn andre. 

Her ser du hva som er tilgjengelig av rød burgundere i bestillingsutvalget

Du må likevel over 500 kroner for å få noe som ligner på et godt kjøp, nemlig Manuel Olivier Vosne Romanée 2015 og Canneyt Gevrey-Chambertin 2015. 

Manuel Olivier Morey Saint Denis 2015Tollot-Beaut Bourgogne 2015 og Jadot Cote de Nuits-Villages Vaucrains 2015 er noen få unntak under 500 kroner. 

Blant de hvite er J. Carillon Puligny Montrachet 2015 imponerende god til bare å være en kommunevin, altså ikke fra en klassifisert vinmark. Det samme kan sies om Buisson-Charles Meursault Vieilles Vignes 2015.

Men om du ikke er villig til å gå over femhundrelappen, er det heller ikke her så mye å velge mellom. 

Her ser du hva som er tilgjengelig av hvit burgundere i bestillingsutvalget

 

På de neste sidene finner du vinene listet etter poeng

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen