Tester

Nye øl og sidere i BU og TU mars 2020

Disse nyhetene kommer som bestilt for å holde humøret oppe

Disse nyhetene kommer som bestilt for å holde humøret oppe

For her er det ikke noen som trenger verken lagring eller vending på skillingen, alle er innafor budsjettet og fyller de fleste behov - samtidig som det er mange kortreiste alternativer. Nå gjelder det å drikke lokalt.
Julie Helene Amundsen
20 Mars 2020 - 17:35

La gå at de aller beste øl- og sidernyhetene kommer fra Skottland og Sverige respektive. Men om vi tenker stort og er litt rause, så er det fortsatt kortreist og nesten norsk.  

For de to nye ølene fra BrewDogs surølsprosjekt, Overworks Cosmic Crush Cherry Sour og Overworks Cosmic Crush Raspberry Sour er knallgode. De går begge inn som veldig gode alterntiver til rødvin av den leskende elegante og veldig trendy typen som pinot noir. 

Svenske Fruktstereo har etablert seg som en favoritt for siderfansen, og har du ikke oppdaget dem ennå, er tiden inne nå, for Fruktstereo Décencidre 2018 er ikke bare det reneste snadder, den er også et supert alternativ til så vel fyldig hvitvin som rosevin.

Blant norske sidernyheter stikker Lervig Rubinstep Apple Cider seg ut som en veldig godt balansert og frisk sak som både fungerer som tørsteslukker og til sjømat.                

Det er mulig jeg blir beskyldt for å være inhabil, siden frukten som er brukt kommer fra de samme hagene jeg som barn var på epleslang, men Mold Ryenberget 2019 er en artig sider i en funky stil med bra kompleksitet.

I den helt motsatte enden av smaksskalaen befinner Cervisiam Pecanisher Imperial Stout seg. Her får du hele smågodtposen i en flaske - og altså helt trygt for smitte. 

Masse godsaker og stor kosefaktor er det også i Collab Piggy x Lervig Pineapple DIPA som er et samarbeid mellom franske Piggy og norske Lervig.  

Sistnevnte bryggeri har dukket dypt ned i godteriskåla med Lervig 3 Bean Stout

Er du mer på det balanserte, mer i retning Kong Haakon konfekt, er Jikiun Elektromotor Triple Decoction Doppel Weizenbock tingen for deg. Men dette ølet kan også erstatte enhver høyoktanrødvin når biff eller grillmat er temaet. Ølet er brygget av Nøgne Ø-grunder Kjetil Jikiun som nå brygger ølet sitt på Arendal Bryggeri.        

Også fra Sør-Norge, men noe lenger vest, kommer Berentsen Catcher in the Rye som  er et morsomt og smakfullt øl med deilig fylde. Kos med ost eller gode retter med lyst kjøtt .                 

Det er snart påske, og årets beste påskeøl står Kinn for. 2020-utgaven av Kinn Påskeøl er brygget etter samme oppskrift som tildigere år - hvorfor forandre en vinner - og uansett hvordan påsken 2020 blir for deg, kan du være trygg på at påskeølet smaker godt.     

På de neste sidene finner du 32 nye øl og sidere fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

Vi har testet 32 av nye øl og sidere i bestillings-og tilleggsutvalget. Nyhetene er vurdert av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste øl-, sider- og mjødsmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 16. mars 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her