Tester

Nye øl og sidere i BU og TU mars 2020

Disse nyhetene kommer som bestilt for å holde humøret oppe

Disse nyhetene kommer som bestilt for å holde humøret oppe

For her er det ikke noen som trenger verken lagring eller vending på skillingen, alle er innafor budsjettet og fyller de fleste behov - samtidig som det er mange kortreiste alternativer. Nå gjelder det å drikke lokalt.
Julie Helene Amundsen
20 Mars 2020 - 18:35

La gå at de aller beste øl- og sidernyhetene kommer fra Skottland og Sverige respektive. Men om vi tenker stort og er litt rause, så er det fortsatt kortreist og nesten norsk.  

For de to nye ølene fra BrewDogs surølsprosjekt, Overworks Cosmic Crush Cherry Sour og Overworks Cosmic Crush Raspberry Sour er knallgode. De går begge inn som veldig gode alterntiver til rødvin av den leskende elegante og veldig trendy typen som pinot noir. 

Svenske Fruktstereo har etablert seg som en favoritt for siderfansen, og har du ikke oppdaget dem ennå, er tiden inne nå, for Fruktstereo Décencidre 2018 er ikke bare det reneste snadder, den er også et supert alternativ til så vel fyldig hvitvin som rosevin.

Blant norske sidernyheter stikker Lervig Rubinstep Apple Cider seg ut som en veldig godt balansert og frisk sak som både fungerer som tørsteslukker og til sjømat.                

Det er mulig jeg blir beskyldt for å være inhabil, siden frukten som er brukt kommer fra de samme hagene jeg som barn var på epleslang, men Mold Ryenberget 2019 er en artig sider i en funky stil med bra kompleksitet.

I den helt motsatte enden av smaksskalaen befinner Cervisiam Pecanisher Imperial Stout seg. Her får du hele smågodtposen i en flaske - og altså helt trygt for smitte. 

Masse godsaker og stor kosefaktor er det også i Collab Piggy x Lervig Pineapple DIPA som er et samarbeid mellom franske Piggy og norske Lervig.  

Sistnevnte bryggeri har dukket dypt ned i godteriskåla med Lervig 3 Bean Stout

Er du mer på det balanserte, mer i retning Kong Haakon konfekt, er Jikiun Elektromotor Triple Decoction Doppel Weizenbock tingen for deg. Men dette ølet kan også erstatte enhver høyoktanrødvin når biff eller grillmat er temaet. Ølet er brygget av Nøgne Ø-grunder Kjetil Jikiun som nå brygger ølet sitt på Arendal Bryggeri.        

Også fra Sør-Norge, men noe lenger vest, kommer Berentsen Catcher in the Rye som  er et morsomt og smakfullt øl med deilig fylde. Kos med ost eller gode retter med lyst kjøtt .                 

Det er snart påske, og årets beste påskeøl står Kinn for. 2020-utgaven av Kinn Påskeøl er brygget etter samme oppskrift som tildigere år - hvorfor forandre en vinner - og uansett hvordan påsken 2020 blir for deg, kan du være trygg på at påskeølet smaker godt.     

På de neste sidene finner du 32 nye øl og sidere fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

Vi har testet 32 av nye øl og sidere i bestillings-og tilleggsutvalget. Nyhetene er vurdert av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste øl-, sider- og mjødsmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 16. mars 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her