TEST: Fest for surølfansen i mars, men det drypper mye godt på andre også

Test Ølnyheter i bestillingsutvalget mars 2019

Fest for surølfansen i mars, men det drypper mye godt på andre også

Marsnyhetene preges av mye godt øl. Fra de mest komplekse surølene til leskende IPA-er med klar partyprofil.

Det er amerikanske bryggerier som Croooked Stave og Firestone samt engelske Burning Sky og belgiske De Ranke som dominerer marstoppen. Og det gjør de med øl som kjennetegnes av syrlig kompleksitet og lagringsevne, som strålende Crooked Stave Origins og Adambier, De Ranke Back to Black, Rodenbach Alexander og Burning Sky Saison de Peche. Eller bare forførende fløyelsmyk fylde som Firestone Walker Velvet Merkin 2017.  

Også norskbrygget øl hevder seg i teten. Mens Graff Petite Oak Barrel Aged Barley Wine er lyst elegant og fatpreget og perfekt til ostefatet, er Haandbryggeriet Odins Tipple beksvart og med deilig fylde som skapt for peiskosen - eller videre utvikling i kjelleren.     

Det nærmer seg påske, og ett påskeøl er med, Kinns påskeklassiker vil gjøre jobben både i solveggen og til pølsene. Med så sen påske som i år, vil også flere av de mange IPA-ene denne gangen gjøre nytten. 

På neste side finner du 65 nye øl fra bestillingsutvalget listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

De 65 ølnyhetene i bestillingsutvalget er testet av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste ølsmaker og Aase E. Jacobsen. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 1. mars 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen