TEST: Gled deg til syrlige og minneverdige smaksopplevelser

Test Nyheter øl spesialpol oktober 2019

Gled deg til syrlige og minneverdige smaksopplevelser

Ølnyhetene på spesialpolene er i det syrlige hjørnet og noen av dem er av en annen verden. Det er også svært matvennlige øl som kler høstens råvarer.

Tilquin Groseille Rouge er et must for enhver surølfantast. Enten for å nyte nå til klassiske kjøttretter eller legge innerst i kjelleren. Det kommer til å lagres helt fantastisk godt.

Det kommer også Tilquin Pinot Noir til å gjøre.  Et skikkelig komplekst øl som forener den syrlige ølstilen med den beste druen av alle, nemlig pinot noir. En drøm til biffen.       

En annen sur favoritt som kommer med perfekt timing før Halloween, er Firestone Walkers El Gourdo. Et øl jeg hadde i tankene et helt døgn etter at jeg smakte det.  Bedre kombinasjon av gresskar og øl har jeg aldri smakt, og jeg gleder meg til å prøve det til forskjellige matretter utover høsten. I seg selv en liten fest i munnen. Dette ølet oppleves som helt unikt i sin sjanger.      

På den mørke siden står Dugges Big Idjjit ut av mengden. Ikke uventet, for dette er en av mine mørke favoritter. Med eller uten fyr på peisen, dette ølet varmer og nærer sjelen. 

Ett eneste norsk produkt var det plass til blant spesialpolnyhetene denne gangen, og den eneste sideren blant de 15 er Nøgne Ø Shore Leave Romance.  Den forsvarer stilen med glans, og tilfredsstiller selv den mest kresne sider-gane. Dette fikset sørlandsbrygggeriet godt.

I en kategori for seg er OverWorks og BrewDogs collab-øl Punnet. Aromaene går i mange retninger, fra tyttebær til anis, og det fungerer som bare det. 

15 øl er jo ikke all verden, men siden det er så mange godsaker, er det vel verdt turen til ett av spesialpolene. 

På neste side finner du alle smaksnotatene sortert etter poeng

 

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 24. oktober 2019.  Ølene er tilgjengelig i ni polutsalg - de såkalte +ØL-butikkene, Oslo City, Storo, Aker Brygge, Lillehammer, Asker, Drammen CC, Lillemarkens Kristiansand, Sandnes Kvadrat, Bergen Storsenter, Ålesund Moa, Molde, Trondheim, Bankkvartalet, Body City Nord og Tromsø Langnes. Samt at noen er tilgjengelig i polets nettbutikk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen