Vinmonopolet
Vinmonopolet ruster opp med øl

Vinmonopolet ruster opp med øl

Ølhyllene i de såkalte +ØL-butikkene som foreløpig finnes i åtte byer, kommer til å doble utvalget.
Aase E. Jacobsen
26 September 2017 - 15:13

- Det nye +ØL-konseptet innebærer at vi øker fra 250-300 produkter til 400-500 produkter, forteller kategorisjef Idar Sørensen i Vinmonopolet. Han lover at de åtte butikkene som er utvalgt til å være polets spydspisser i kampen om ølkundene skal ha øl fra alle polutvalg og at de i høysesong vil tilby flere enn 600 varianter.

Denne satsingen er et resultat av at Vinmonopolets pilotprosjekt rulles ut. Det som begynte som to butikker, i Trondheim og Stavanger, finnes nå i åtte byer, Oslo Aker Brygge, Trondheim Bankkvartalet, Sandnes Kvadrat, Ålesund Stormoa, Tromsø Langnes, Molde, Bergen Storsenter og Kristiansand Lillemarkens. Før juleølet lanseres er også en butikk i Bodø City Nord rustet opp for å møte den økende ølinteressen.

Produktsjef for øl og brennevin i Vinmonopolet, Martin Tønder Smith forteller at Vinmonopolet da øl første gang kom på agendaen for alvor i 2010, «hadde puttet øl inn i formelen for vin, men at vi nå ser at det ikke har fungert. Pilotprosjektet har vist at det var feil».

De som kjøper øl på polet er en helt annen type kunder enn den gjennomsnittlige vinkunden, ifølge Sørensen. 50 prosent av ølkundene er interesserte og kunnskapsrike. De er både interessert i brygging og ikke minst er de åpne for å prøve nye ølstiler.  

I basisutvalget er det 150 forskjellige øl. I de tidligere spesialpolbutikkene noe mer. Og med +ØL altså tre ganger så mye. Sørensen sier at alle typer ølkunder skal få et tilbud, også med lokalbrygget øl. Butikkene som er valgt ut fordi de allerede har et kundegrunnlag for øl samt kompetanse hos de ansatte, skal dessuten bygges om med kjøleskap for øl. Ordningen med spesialpol og øl opphører dermed.

Her er ølnyhetene på +ØL-butikkene i september

Fortsatt er polets ølparadis i Oslo bare en våt drøm. Fram til Vinmonopolet har funnet lokaler, vil Aker Brygge-polet fortsatt ha rollen som den eneste av de opprinnelige spesialpolbutikkene (ved siden av Sandnes Kvadrat).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her