TEST: Heldig den som får kloa i disse juvelene - og har råd til dem

Test Nyheter på spesialpolet februar 2017

Heldig den som får kloa i disse juvelene - og har råd til dem

For de finnes bare i et antall av 11 flasker. For Le Moines del som er det beste kjøpet av de to, er alle på Aker Brygge-polet, så der er sjansen størst . Eller du kan prøve deg på en av de mange vinene som er med i årets første poluaksjon.

Det er Burgund og 2014 som er tema for årets første spesialpolslipp. En ujevn årgang som er best på det absolutte toppnivå hvor produsentene har samlet den beste frukten for å forsvare de galopperende prisene. Det er likevel langt mellom de gode kjøpene.

God billigburgund finnes knapt

Men må du ha, så er dette hva god burgund koster. Sannsynligheten for at prisene går ned selv om det kommer en svakere årgang, er lik null. Det er større grunn til å frykte det motsatte, gitt de kommende årgangenes lavere volum og høye kvalitet.

Burgund har derfor meldt seg ut av den delen av markedet hvor den jevne vininteresserte kan delta side om side med de bemidlete.

Likevel er det noen viner som peker seg ut som gode kjøp denne gangen, nemlig Prieur Gevrey-Chambertin Premier Cru 2014, Chevillon Nuits St.-Georges Vaucrains 2014 og Jadot Corton Pougets 2014 som alle byr på stor pinotkarakter for godt under 1000-lappen. Men billig er det altså ikke.

På side 3 finner du smaksnotatene for de 63 vinene som er testet

I spesialpolene er det 26.800 flasker burgundere som blir tilgjengelig fra torsdag den 2. februar kl 10. Det burde derfor være nok til alle siden det kun er en håndfull viner som skaper kø. Spesialutvalgvinene kan som kjent ikke bestilles, men må kjøpes fra ett av de sju spesialpolutsalgene i landet. 

Her ligger oversikten over alle vinene og hva som finnes hvor

Er du mer interessert i moden vin er det fullt mulig å sikre seg noen flasker uten å måtte flytte seg fra pc-en. Det gjør du ved å legge inn bud på en av de drøyt 600 vinene - også en del burgundere - som inkluderer mange velkjente og ettertraktete navn. Blant annet finnes Rousseau i to utgaver fra 2010 og til litt lavere utropspris enn hva 2014 koster. Men så har denne produsenten opplevd en heftig prisøkning de siste ti årene. 

Her finner du katalogen for årets første auksjon 

Og her legger du inn budene 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen