TEST: Her kan du boltre deg i norsk øl i toppklasse

Test Øl og mjød nyheter spesialpol mai 2020

Her kan du boltre deg i norsk øl i toppklasse

Men ikke bare knallgodt øl fra Norge, også en veldig god mjød som riktignok bør spares til desserten.

Nøgne Ø stiller sterkt med to superkomplekse øl Jetsam og Flotsam - som er så langt unna sommerøl som tenkelig er, men som kommer til å trives i en god kjeller i mange år fremover.

Eik & Tid formelig stråler med sitt nye øl Rød Sol - et surøl i toppklassen. Det kan også  sies om Haandbryggeriets 2020 Jubileumscuvee. Begge disse er supre matøl, som ber om det beste på kjøttsiden.

De hevder seg også veldig godt overfor langt mer erfarne Rogue Ales & Spirits (som startet opp i 1989, mens Haandbryggeriet begynte å brygge i 2005 og Eik & Tid i  2016), men Rogues mainyhet, Marionberry Sour er også et must for så vel surøl- som petnat-fantaster. 

Norges fremste mjødprodusent, Mjøderiet, slår til med sin Barrel Aged Mead Life Crisis og den hamler opp med det meste av søtvin til osten eller desserten.    

Om ikke helt norsk, så i hvert fall en god norgesvenn, er Borg Bryghus som med Hurdaskellir Imperial Porter byr på herlig islandsk mørke som gjør jobben både til osten og til meditasjon i en regntung sommerkveld.            

På neste side finner du alle smaksnotatene sortert etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 20. mai 2020.  Ølene er tilgjengelig i ni polutsalg - de såkalte +ØL-butikkene, Oslo City, Storo, Aker Brygge, Lillehammer, Asker, Drammen CC, Lillemarkens Kristiansand, Sandnes Kvadrat, Bergen Storsenter, Ålesund Moa, Molde, Trondheim, Bankkvartalet, Body City Nord og Tromsø Langnes. Noen produkter kan bestilles via nettbutikk. Men som en midlertidig løsning i forbindelse med Covid-19, åpnes det også for bestilling av varer som er fordelt på butikkene via polets nettbutikk. Nettbutikkvarer blir sendt kunder pr post.

 

Her finner du hvilke øl som finnes i hvilke butikker

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen