Tester

Nyheter i BU og nye årganger november 2018

Julegavene er allerede bestemt - det blir ikke bedre enn dette

Julegavene er allerede bestemt - det blir ikke bedre enn dette

Nyhetene i november kan beskrives som en våt drøm for enhver vinelsker. Det eneste som trengs er et romslig budsjett og en god vinkjeller, så ikke noe for alle. Men det er likevel mulig å finne mange gode kjøp blant disse 1120 testede produktene for den s
Aase E. Jacobsen
05 November 2018 - 01:05

Med så mange flytende legender som er kommet i ny årgang er det ikke til å unngå at det blir tett i toppen. Den våte vindrømmen omfatter nemlig viner som Biondi Santi Brunello di Montalcino Riserva 1997, Cote Rotiene La Turque og La Landonne til Guigal, Janasse Chateauneuf Du Pape Vieilles Vignes 2016, Penfolds Grange 2015, Cristal 2002, Charles Heidsieck Blanc des Millénaires 2004, Müller-Catoir Herzog Rieslaner Beerenauslese Erste Lage 2017, Fontodi Vin Santo del Chianti Classico 2008 og Graham's Quinta dos Malvedos Vintage 2005.

Samt "nyere"klassikere som Dr. Loosen Erdener Pralat Riesling GG 2015Wittmann Morstein Riesling Grosses Gewächs 2016, Kistler Vine Hill Chardonnay 2016Omnia Chateauneuf-du-Pape 2015Flor de Pingus 2014, Ridge Montebello 2015 og A.D. Coutelas 1809 Extra Brut Reserve 2005. 

Interessen for vellagret vin øker, og norske importører har åpenbart saumfart markedet for slike viner. Utvalget er derfor nå sensasjonelt godt. Fra J. Telmont Champagne Heritage 1969 via en rekke bordeauxer til portugisiske Viuva Gomes Colares Tinto 1965. Disse vinene trenger du ikke en kjeller for å ha glede av. Ikke er de dyre heller alt tatt i betraktning, og går du sammen med noen venner om investeringen, blir det småbeløp på hver enkelt. 

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her