Tester

Nyheter basis mars 2020

Noen eksotiske innslag gjør basishyllene ekstra interessante i mars

Noen eksotiske innslag gjør basishyllene ekstra interessante i mars

Dette skal du legge i handlekurven: Vulture-aglianico fra en av de aller beste produsentene samt en herlig indisk maltwhisky får følge av hvit bordeaux i toppklassen og et norskbrygget øl til desserten.
Aase E. Jacobsen
06 Mars 2020 - 14:10

At aglinanicovin fra Vulture-regionen i Basilicata i Sør-Italia får en plass i polhyllene er gledelig, for denne lagringsdyktige vinstilen er det sjelden å støte på. Sist den var inne ble den behørig omtalt av oss.

Les mer om Elena Fucci Titolo Aglianico del Vulture her

At hvit bordeaux i det øvre kvalitetssjiktet får fast plass, er det all grunn til å feire.   L'Esprit de Chevalier Blanc 2017 er annenvinen til Domaine de Chevalier, mens  Ch. d'Eyran 2018 er for meg et nytt og spennende bekjentskap. Du får ikke like mye hvitvin for pengene fra andre klassiske regioner som med disse to. Unødvendig å si kanskje, men dette kan bli vinterens favoritter til de gode sjømatmiddagene.

Fra samme del av Bordeaux kommer to andre klassikere, prisgunstige L'Esprit de Chevalier Rouge 2017 og den noe overprisete Ch. Pape-Clément 2015 som kanskje ikke tilfredsstiller behovet for en klassisk bordeuax, men heller den som leter etter et mer moderne og kraftig uttrykk.

Er du fan av en mer tradisjonell stil, får du det med Ch. la Tour de By 2015 som er det beste kjøpet av alle basisnyhetene.

Et annet veldig godt kjøp og italiensk alternativ til Bordeaux er Il Leccio 2017 som er supersjarmerende og myk men også med et visst lagringspotensial.      

Er du blant dem som har angst for restsødme, ikke les videre. Selbach-Oster Zeltinger Kabinett 2018 er et godt eksempel på denne uglesette, men i enkelte miljøer supertrendy  og uberklassiske vinstilen. Det er ingen grunn til å gå for normalflaske når magnumen er bedre og du med god samvittighet kan ta både ett og to glass ekstra av denne lavalkoholvinen.      

Restsødme er det som oftest også i alt med bobler. Champagnehylla har fått påfyll av en slik, Ayala Brut Majeur  som bærer sin restsødme veldig godt. Samt Åkre Gard Edel Sider 2018  som en en elegant og vinøs eplesider med bare 6,5 prosent alkohol.     

Tilskuddet i ølhylla denne gangen er heller magert, om vi ser bort fra Kinns Ivar Aasen-øl. Det er av typen barleywine, altså et søtt øl, men ikke la deg skremme for det er riktig så komplekst. 

Whiskyhylla er kanskje den som har fått aller mest spennende påfyll, med to ganger indisk maltwhisky Amrut Fusion Single Malt Whisky og Amrut Peated Indian Single Malt Whisky som begge dokumenterer at det lages virkelig god whisky så langt unna Skottlands forblåste kyst du kan komme.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her