Tester

Nyheter basis mars 2020

Noen eksotiske innslag gjør basishyllene ekstra interessante i mars

Noen eksotiske innslag gjør basishyllene ekstra interessante i mars

Dette skal du legge i handlekurven: Vulture-aglianico fra en av de aller beste produsentene samt en herlig indisk maltwhisky får følge av hvit bordeaux i toppklassen og et norskbrygget øl til desserten.
Aase E. Jacobsen
06 Mars 2020 - 14:10

At aglinanicovin fra Vulture-regionen i Basilicata i Sør-Italia får en plass i polhyllene er gledelig, for denne lagringsdyktige vinstilen er det sjelden å støte på. Sist den var inne ble den behørig omtalt av oss.

Les mer om Elena Fucci Titolo Aglianico del Vulture her

At hvit bordeaux i det øvre kvalitetssjiktet får fast plass, er det all grunn til å feire.   L'Esprit de Chevalier Blanc 2017 er annenvinen til Domaine de Chevalier, mens  Ch. d'Eyran 2018 er for meg et nytt og spennende bekjentskap. Du får ikke like mye hvitvin for pengene fra andre klassiske regioner som med disse to. Unødvendig å si kanskje, men dette kan bli vinterens favoritter til de gode sjømatmiddagene.

Fra samme del av Bordeaux kommer to andre klassikere, prisgunstige L'Esprit de Chevalier Rouge 2017 og den noe overprisete Ch. Pape-Clément 2015 som kanskje ikke tilfredsstiller behovet for en klassisk bordeuax, men heller den som leter etter et mer moderne og kraftig uttrykk.

Er du fan av en mer tradisjonell stil, får du det med Ch. la Tour de By 2015 som er det beste kjøpet av alle basisnyhetene.

Et annet veldig godt kjøp og italiensk alternativ til Bordeaux er Il Leccio 2017 som er supersjarmerende og myk men også med et visst lagringspotensial.      

Er du blant dem som har angst for restsødme, ikke les videre. Selbach-Oster Zeltinger Kabinett 2018 er et godt eksempel på denne uglesette, men i enkelte miljøer supertrendy  og uberklassiske vinstilen. Det er ingen grunn til å gå for normalflaske når magnumen er bedre og du med god samvittighet kan ta både ett og to glass ekstra av denne lavalkoholvinen.      

Restsødme er det som oftest også i alt med bobler. Champagnehylla har fått påfyll av en slik, Ayala Brut Majeur  som bærer sin restsødme veldig godt. Samt Åkre Gard Edel Sider 2018  som en en elegant og vinøs eplesider med bare 6,5 prosent alkohol.     

Tilskuddet i ølhylla denne gangen er heller magert, om vi ser bort fra Kinns Ivar Aasen-øl. Det er av typen barleywine, altså et søtt øl, men ikke la deg skremme for det er riktig så komplekst. 

Whiskyhylla er kanskje den som har fått aller mest spennende påfyll, med to ganger indisk maltwhisky Amrut Fusion Single Malt Whisky og Amrut Peated Indian Single Malt Whisky som begge dokumenterer at det lages virkelig god whisky så langt unna Skottlands forblåste kyst du kan komme.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her