TEST: Selv om påskeferien ikke blir helt som planlagt i år, hører pappvin fortsatt med - og dette er de beste

Test Pappvin til påske

Selv om påskeferien ikke blir helt som planlagt i år, hører pappvin fortsatt med - og dette er de beste

Selv om det har gått hardt utover polhyllene med vin i boks de siste ukene, er det fortsatt nok å ta av, men de beste må ofte bestilles. Her får du oversikten med i alt 343 viner.

Koronautbruddet framskyndet påskehandelen på Vinmonopolet, for fra den 12. mars økte salget til påskehøyder. Og det er i stor grad trelitere med vin som preger handleposene vi tar med oss. De siste to ukene utgjør pappvin to tredeler av volum solgt, mot 51 prosent for 2019 som helhet. 

Dette tilløpet til hamstring gjorde at pappen fikk bein å gå på, men trøsten er at det er nok vin til alle. Utvalget på polet er gigabredt, bare av rødvin finnes det akkurat nå 287 viner å velge mellom. Langt fra alle finnes på plass i butikk, og du må lete med lys og lykte for å finne de virkelig gode vinene. Den jobben har vi gjort for deg. 

Her er det så vel supre hvitviner, som veldig gode røde. Det er all grunn til at påsken skal bli god på den vinøse siden selv om du velger å ta til takke med vin fra boks og ikke flaske. 

På den røde siden er de beste boksvinene i den strukturerte gaten som bunnsolide og karaktersterke spanske Cruzado Garnacha. Det gjelder også de to bordeaux-ene Natural Selections Bordeaux og Ch. Dudon, som også byr på god mykhet. Som kan komme godt med i disse dager. Det gjør også, om enn på en annen måte, kuriositeten Villa Cavallo som inneholder sangiovese- og merlotvin fra 2009. 

Fersk og god, men også velkomponert rødvin får du med Chapoutier Côtes du Rhône BellerucheRosso dei Barbi Toscana og Valdibella Nero D'Avola

Men det er likevel blant hvitvinene den aller høyeste kvaliteten er å finne, og da spesielt er det riesling som vekker størst begeistring, som Schwedhelm, Karl May Handmade og K.H. Schneider In the Mood i 3-litere og Battenfeld-Spanier Kalkstein i 2,25 liter formatet. De skiller seg ut i det store utvalget av tørr riesling i boks.

Men ikke bare denne vinstilen, også andre druer som chardonnay, med Dom. La Pascerette des Vignes Mâcon Milly-Lamartine Chardonnay 2018 på topp. Og sauvignon blanc som er vårdrue nummer en. Her stikker Clotilde Davenne Saint Bris seg ut. 

Bokstoppen preges av viner som like gjerne kunne kommet fra flaske. De er derfor viner som har så mye å by på at de ville utviklet seg videre i noen år i en kjeller, men i det populære boksformatet regnes de som ferskvare.   

Du finner produktene listet etter poeng og de forskjellige kategoriene på de neste sidene

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen