TEST: Selv om påskeferien ikke blir helt som planlagt i år, hører pappvin fortsatt med - og dette er de beste

Test Pappvin til påske

Dette skal du se etter

60 prosent av all rødvin som kjøpes på polet kommer fra en boks. Dessverre er ikke alt like godt. Samtidig som utvalget øker jevnt og trutt. Derfor hjelper vi deg til å plukke ut godbitene. Samtidig som du kan velge bort de mindre gode vinene når du står foran den massive eksponeringen av boksviner i polbutikken.  

Sjekk datoen

Størstedelen av bokssalget går i rød retning. Det er likevel en økende tilgang på god hvit vare. Selv om det er en gyllen regel for all vin som ikke kommer i (mørk) glassflaske, er det ekstra viktig å sjekke tappedato for hvitvin i boks. Butikkpersonalet er behjelpelig med å finne disse noen ganger godt skjulte kodene som ligger i lottnummeret.

Les mer om lottnumre her

Det er få ting som er kjipere enn å oppdage at du har fått med deg tre liter gammel vare. For hvitvin kan det også være lurt å gå for litt mindre volum som toliterne - eller pouch-ene - selv om utvalget her er ganske lite. 

Slik er testen gjennomført

Vinbokser testes jevnlig i forbindelse med nyhetssmakingene i regi av Vinmonopolet, importørene eller grossistene. De 343 boksene i denne testen er vurdert over en periode på et drøyt år og noen av dem kan derfor ha endret årgang siden de ble smakt. Men testen gir likevel et godt inntrykk av dette populære segmentet. 

Testen er delt inn i trelitere med rødvin, hvitvin, rosevin, vin i 1.5 til 2.25 litere samt pouch som er vin i 1,5 liters alu-poser.

Du finner produktene listet etter poeng og de forskjellige kategoriene på de neste sidene

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen