TEST: Slik gjør du ølkosen sur, søt og mørk

Test Ølnyheter spesialpol april 2019

Slik gjør du ølkosen sur, søt og mørk

Det er nemlig fellestrekkene ved de beste ølene i spesialbutikkene som lanseres torsdag dag 11. april. Flere av dem vil gjøre jobben til den forestående påskekosen.

Mens amerikanske Firestone Walker nok en gang bidrar i toppklassen med surølene Bretta Rosa og Feral Vinifera, gjør også Nøgne Ø med sitt surøl Marooned en strålende figur i samme kategori. 

Og mens det er CBS fra Founders Brewing som sørger for maksimal sødme i en balansert stil, hevder også Nøgne Ø The Great MigrationECD Gullvåg fra E. C. Dahls og Amager Double Black Mash 2018 seg i det mørke hjørnet, på hver sin måte.

Selv om noen vil hevde at den største nyheten denne gangen er at Lervig atter er tilgjengelig på Vinmonopolet etter et drøyt halvårs demonstrativt fravær, er det i alle fall en morsommere nyhet at det første ølet i bag-in-box nå er på markedet i form av Oud Beersel Lambiek Vieux Bag-In-Box.  Men vi foretrekker denne type øl i flaske siden det smaker bedre i klassiske emballasje. 

På neste side finner du beskrivelsene av alle nyhetene på ølpolene

Siden disse produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Her ser du hvilke øl som finnes i hvilke butikker

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 11. april 2019.  Ølene er tilgjengelig i ni polutsalg - de såkalte +ØL-butikkene, Oslo Aker Brygge, Trondheim Bankkvartalet, Sandnes Kvadrat, Ålesund Stormoa, Tromsø Langnes, Molde, Bergen Storsenter, City Nord i Bodø og Kristiansand Lillemarkens. Samt at noen er tilgjengelig i polets nettbutikk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen