Tester

Nytt brennevin på spesialpolet juni 2018

Sterkt, godt, vellagret og dyrt

Sterkt, godt, vellagret og dyrt

Det er dommen over spesialpolets nyheter i juni. Her finner du smaksnotatene.
Aase E. Jacobsen
19 Juni 2018 - 13:17

Selv om det er en god blanding av brennevinstyper og opprinnelse i toppen, er fellesnevneren at de er vellagrete og dermed har mye av slikt brennevins konsentrerte karakter. Men det er alltid ikke ensbetydende med perfeksjon. Det er El Dorados tre rom et godt eksempel på. Mens dette Guyana-destilleriets 25 år gamle rom er en opplevelse av de store, er deres single pot-utgaver Enmore og Port Mourant ganske rustikke og nærmest urene i aromaene, selv om konsentrasjonen er der, men ikke tilstrekkelig balansert til at det er noe å skrive hjem om. 

Det aller beste kjøpet er likevel en grappa, Sibona Grappa Barbaresco 2003, en sann lekkerbisken som er den perfekte avslutningen på et hvert måltid. 

Restaurantfavoritt Capovilla har en solid portefølje denne gangen, men ekstremt små volum. Fra 1 til 3 flasker av hver. Resten forbeholdes restaurantmarkedet. Disse fruktdestillatene er kostbare som et resultat av høy råvareinnsats og håndarbeid og ikke minst tre års modning i glassbeholdere.

Mest for pengene får du med Capovilla Distillato di Albicocche - altså aprikos - men størst utfordring i form av intensitet byr Capovilla Distillato di Prugnolo Gentile (slåpebær) på. Og det til tross for at alkoholprosenten er normale 41.

Selv om forbruket av absint er lite i dag, det er stort sett bare i bruk av bartendere, er det umulig å komme utenom Illsint Absint fra Oss Craft Distillery - den konkurrerer med de aller beste franske. Rasende god med andre ord.

På side 3 finner du smaksnotatene for de 37 brennevinene som er testet. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her