Tester

Nytt brennevin på spesialpolet juni 2018

Sterkt, godt, vellagret og dyrt

Sterkt, godt, vellagret og dyrt

Det er dommen over spesialpolets nyheter i juni. Her finner du smaksnotatene.
Aase E. Jacobsen
19 Juni 2018 - 14:17

Selv om det er en god blanding av brennevinstyper og opprinnelse i toppen, er fellesnevneren at de er vellagrete og dermed har mye av slikt brennevins konsentrerte karakter. Men det er alltid ikke ensbetydende med perfeksjon. Det er El Dorados tre rom et godt eksempel på. Mens dette Guyana-destilleriets 25 år gamle rom er en opplevelse av de store, er deres single pot-utgaver Enmore og Port Mourant ganske rustikke og nærmest urene i aromaene, selv om konsentrasjonen er der, men ikke tilstrekkelig balansert til at det er noe å skrive hjem om. 

Det aller beste kjøpet er likevel en grappa, Sibona Grappa Barbaresco 2003, en sann lekkerbisken som er den perfekte avslutningen på et hvert måltid. 

Restaurantfavoritt Capovilla har en solid portefølje denne gangen, men ekstremt små volum. Fra 1 til 3 flasker av hver. Resten forbeholdes restaurantmarkedet. Disse fruktdestillatene er kostbare som et resultat av høy råvareinnsats og håndarbeid og ikke minst tre års modning i glassbeholdere.

Mest for pengene får du med Capovilla Distillato di Albicocche - altså aprikos - men størst utfordring i form av intensitet byr Capovilla Distillato di Prugnolo Gentile (slåpebær) på. Og det til tross for at alkoholprosenten er normale 41.

Selv om forbruket av absint er lite i dag, det er stort sett bare i bruk av bartendere, er det umulig å komme utenom Illsint Absint fra Oss Craft Distillery - den konkurrerer med de aller beste franske. Rasende god med andre ord.

På side 3 finner du smaksnotatene for de 37 brennevinene som er testet. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her